– Romsdals Rando er helt på høyden med mange av rennene nede på kontinentet, og vi har folk i arrangementskomiteen som har internasjonal erfaring både som landslagsutøvere og på egenhånd, sier Hovdenak.  Han har selv vært på randoneelandslaget og sitter blant annet i randoneeutvalget i Norges Skiforbund.

Les også: – Det holder ikke med god kondis https://www.friflyt.no/Ski/Det-holder-ikke-med-god-kondis   

Annonse

I år er kremløypa tilbake
Romsdals Rando arrangeres for femte gang, og for fjerde gang som en del av Norgescupen i randonee. Det blir imidlertid bare andre gang deltakerne får prøve seg på A-løypa. I forfjor og i fjor var det så dårlig vær at arrangøren måtte ty til henholdsvis B- og C-løypene for å kunne avvikle et trygt arrangement.

– Sikkerhet er selvsagt viktig, og nettopp derfor bruker vi eksterne skredeksperter for å bedømme forholdene i forkant av konkurransene. I fjor og året før var det for dårlig vær til å gå helt til topps, men i år har vi bestilt knallvær så da får vi kjørt A-løypa for første gang siden 2015, sier Hovdenak.

Slik gikk Romsdal Rando 2017: – Han er helt ekstrem 

Saken fortsetter under

Kilian Jornet Romsdal Rando 2017 - Foto Robert Veiset 1200x
Kilian Jornet vant Romsdal Rando 2017. Foto: Robert Veiset

Kilian Jornet vant Romsdal Rando 2017. Foto: Robert Veiset

Rando for alle
Selv om Romsdals Rando er en del av Norgescupen er rennlederen er også stolt av å kunne tilby et arrangement for alle. Derfor har rennet flere klasser.

Race-klassen inngår i Norgescupen og er for de med Lycra og ambisjoner om plasseringer. Speed-klassen går i samme løypa og med tidtaking, og er et tilbud til de som er glad i toppturer på lett utstyr, men som ikke har det like travelt. Videre slippes mosjonister som vil gå løypa uten tidsjag løs tidligere på dagen, slik at de også skal rekke å få med seg hele løypa.

– Løypa, de tekniske utfordringene og ikke minst servicen og stemningen underveis er de samme uansett hvilken klasse en deltar i. Løypa er hard og krevende, men Isfjordsfjella byr på fantastiske opplevelser, sier Hovdenak, og trekker fram at det blir servert varm hjemmelaget kjøttsuppe på matstasjonene.

Saken fortsetter under

Ny juniorklasse
Nytt i år er en egen konkurranseklasse for junior. Den er basert på samme prinsipper, men blir noe kortere enn seniorløypa.

– Tilbud til juniorer er noe Skiforbundet har etterspurt, og som vi syns er gledelig, så derfor legger vi til rette for dem med en tilpasset løype. Vi kutter ut den første toppen, så juniorene vil få en løype med rett under 2000 høydemeter, sier Hovdenak.

Barnerando-rennet som ble arrangert for første gang i fjor også er på programmet i år.

– Barnerennet vil gå parallelt med Norgecupkonkurransene. Det skal være noe for alle her, sier han.

Romsdal Rando 2017 Foto Daniel Kvalvik 1200x
Krevende men verdt slitet. Foto: Daniel Kvalvik

Krevende men verdt slitet. Foto: Daniel Kvalvik