/ Topptur

Gaustatoppen får et real snødump - men skia bør fortsatt ligge

Gaustatoppen får nesten en halvmeter snø i løpet av helga. Men noen god skiopplevelse bør du likevel ikke forvente deg.

Sist oppdatert 4. november 2016 kl 16.00
SNØR: Fredrik Luytkis, som kjører på Gaustatoppen på dette bildet, vil ikke anbefale å kjøre ski der i helga. Her fra en tidligere anledning. Foto: Christian Nerdrum
SNØR: Fredrik Luytkis, som kjører på Gaustatoppen på dette bildet, vil ikke anbefale å kjøre ski der i helga. Her fra en tidligere anledning. Foto: Christian Nerdrum

– Det er snø der fra omtrent 1000 moh. og oppver, og folk har gått på ski, men det er absolutt ikke noe jeg ville anbefalt å gjøre. Jeg ville nok helle gjort noe annet, sier Fredrik Luytkis i Go Freeride, som har hatt base ved Gaustatoppen.

Topptursesongen i Norge er for lengst i gang, og flere kjente topper har fått rikelig mengder snø. Inn mot helga er det Gaustatoppen sin tur, som skal få nesten en halvmeter nysnø i løpet av helga.

Skjermbilde 2016-11-04 kl. 14.36.56
Skjermbilde 2016-11-04 kl. 14.36.56

Dermed troner Gaustatoppen soleklart øverst på snøvarselet til Fri Flyt inn mot helga. Men noen skifest kan vi imidlertid ikke vente oss, ifølge Luytkis.

– Det er noe innblåst snø, men hele fjellet er jo egentlig en stor steinrøis, med stein overalt. Så turen opp blir definitivt bedre enn turen ned. Du bør nok heller regne med et treningsutbytte enn en god skiopplevelse. I tillegg er det meldt overskyet og vind, og da er ikke Gaustatoppen et sted man bør være, før han fortsetter:

– Det er jo et av de fjellene som fanger mest vind i Norge, og det er ingen trær og mye stein. Da har vi en del sammenfallende ting som gjør at det blir for meget spesielt interesserte.

Han er likevel særdeles glad for at snøen er i ferd med å melde seg på den populære fjelltoppen, som kan nås med en dagstur fra Oslo. Men som topptur i helga vil han ikke anbefale den.

– Et sånt stort snøfall i begynnelsen av sesongen bør trigge gleden, og ikke skifoten, konstaterer han.

Toppturer i Norge så langt har stort sett vært begrensa til isbreer, men i forrige uke ble blant annet Sunndalsfjella kjørt ski ned.

Publisert 4. november 2016 kl 16.00
Sist oppdatert 4. november 2016 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen