– Dette kommer til å bli et minne for livet for alle sjø- og skientusiaster. Vi ser veldig fram til denne helag i mai, sier Haakon Vatle direktør for Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl i en pressemelding.

Torsdag 4. mai til neste år kommer det som til nå blir Norges mest unike ski & sail-opplevelse i Hardangerfjorden. Den kjente fullriggeren Statsraad Lehmkuhl skal nemlig fylles opp 120 heldige gjester. Arrangementet går i regi av Statsraad Lehmkuhl, Ekstremsportveko og Hardanger Åtgaum.

– Målet med arrangementet er å samle friluftsengasjerte personer til en unik langhelg i Hardanger, sier daglig leder i Ekstremsportveko, Sofie Torlei Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLOTTE TOPPER: Rosendal har flere fine toppturer. Her fra juni i 2015. Foto: Cato Leganger

Skuta går da fra Bergen, og setter kursen mot Rosendal, før det tilbringer vårhelga i området med guida toppturer, kiding og palding i Hardangerfjorden på Vestlandet. 

Ski & sail er forøvrig et vanlig fenomen i toppturmiljøet. Både Summøre, Lofoten, Jotunheimen og Tromsø tilbyr også fjordnære skiopplevelser. Men seilskipet Statsraad Lehmkuhl må definitivt sies å skille seg ut. Skipet er Norges største og eldste skværriggete seilskip, og ble sjøsatt i 1914.

Rosendalsalpene egner seg godt til å både toppturer og luftsport, som særlig Ekstremsportveko har stort fokus på. Booking skjer via Statsraad Lehmkuhl.