Franck tok andreplass

De gamle er fortsatt eldst. I verdenscupen i half pipe i Chile hamlet Daniel Franck (30) opp med den finske OL-favoritten Anti Autti. Kjersti Buaas falt i finalerundene.

Sist oppdatert 16. september 2005 kl 09.04
ANDREPLASS: OL i Torino er innen rekkevidde. Foto: Petter Levin
ANDREPLASS: OL i Torino er innen rekkevidde. Foto: Petter Levin

Den norske veteranen tok en meget sterk andreplass i sesongens første verdenscuprenn i Valle Nevado, Chile torsdag kveld norsk tid. Dermed kan Franck ha sin tredje OL-billett innenfor rekkevidde, melder Norges Snowboardforbund.

– Daniel Franck klinte til! Kjøringen var teknisk veldig vanskelig. Daniel viste perfeksjonisme, høyde og presisjon. Han er best når det gjelder, sier landslagstrener Petter Levin.

Tyske Xavier Hoffman kjørte inn til førsteplass. Den allerede OL-klare finnen, og en av storfavorittene foran OL, Anti Autti, måtte se seg slått av den frittalende nordmannen og endte på en tredjeplass.

Halvor Lunn (25) imponerte alle under gårsdagens kvalifisering. Kongsberggutten kjørte høyest av samtlige. I dagens finale sto det ikke til gull, men han kjørte inn til en solid ellevteplass.

– Halvor viser lovende takter, dette blir spennende!, sier en ivrig og engasjert landslagstrener Levin.

Storfavoritten blant jentene, Kjersti Buaas (25) fra Trondheim, falt i begge sine finalerun og måtte se seg slått av konkurrentene. Hun endte på sjetteplass i begge renn.

– Kjersti tok i litt for mye, men verken hun eller vi tar det så tungt. Det er det vi er her for å trene på. Det er lite som skal til før hun står på toppen av pallen.

Den norske troppen bestod av: Kjersti Buaas, Anne Molin Kongsgaard, Kim Christiansen, Halvor Lunn, Daniel Franck, Marius Otterstad og Fredrik Austbø. Lisa Wiik er ute med en kneskade.

Snowboardcross har Worldcup-åpning i morgen fredag 16. september. Deltakere er Hilde Katrine Engeli og Øystein Wallin. Ved samme arrangement i fjor døde Line Østvold av et fall under trening i grenen snowboardcross.

Neste Worldcup-renn i halfpipe finner sted i Saas-Fe, Sveits 21. – 22. oktober.

Publisert 16. september 2005 kl 08.53
Sist oppdatert 16. september 2005 kl 09.04
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen