Det er ESPN som står bak den store prisutdelingen ESPYS, som hyller helter fra hele sportsverdenen. 15. juli skinner de store stjernene i et enormt amerikansk show hvor Andreas Wig fra Asker er nominert til Best Male Action Sports Athlete. En tittel han kniver om mot motocrossutøverne Ricky Carmichael og Travis Pastrami, legendesurfer Kelly Slater og skateboarder Danny Way.

Ygre Wiig stakk som kjent av med to gull X-games i vinter, og nominasjonen viser at innsatsen hans blir satt pris på. Blant andre nominerte til ESPY-priser er Tiger Woods.

Annonse

– Det er enormt stort med en ESPY-nominasjon, og det er spennende at verdens største sportskanal ESPN følger både Andreas Ygre Wiig og snowboard, sier landslagstrener Roger Hjelmstadstuen.

– Dette er spesielt stort for Andreas. Med en slik nominasjon setter han både seg selv og snowboardsporten på kartet i den store og voksende actionsport-verden. Hjelmstadstuen mener dette er stort for Andreas.

– Andreas er i Tyskland nå, men jeg vet at han setter stor pris på dette og han er veldig glad. Det er stort at verdens største sportskanal følger Andreas Ygre Wiig og snowboard med spente blikk. Endelig settes snowboardprestasjoner på lik linje med golf, basket og amerikansk fotball i USA, avslutter Hjelmstadstuen.

Klikk på linken til høyre for å stemme.