Her er neste års nyheter fra 4frnt

2018-STÆSJ: 4frnt fjerner flere promodell-navnene foran neste vinter, og feirer 15-års jubileum med å relansere en gammel klassiker i oppdatert utgave.

Sist oppdatert: 19. januar 2017 kl 13.57
NYHETER: Tre nye og en relansert modell fra 4frnt. Fra toppen; Arete, Col, Massif og MSP.
NYHETER: Tre nye og en relansert modell fra 4frnt. Fra toppen; Arete, Col, Massif og MSP.

– Tanken er at flere kjørere skal knytes til de samme skiene, vi har blant annet en del nordamerikanske guider som bruker de smalere skiene i KYE-serien. Kye Petersen selv derimot, han brukte kun den bredeste av sine tre promodeller. Derfor kommer disse i oppgradert utgave med nye navn neste sesong, forteller Eirik Finseth fra 4frnt-importør og 7Blåner.

Se alle neste sesongs 4frnt-ski i galleriet under artikkelen!

Lengre rocker

De tre KYE-modellene utgår altså, og erstattes med Massif (123 på midten), Col (110 på midten) og Arête (95 på midten). Forskjellen fra de tre KYE-modellene er at alle har 10 til 15 centimeter lenger rocker foran – uten at tupphøyden økes. Disse modellene blir en del av Uptrack-serien, som er 4frnts satsing på topptur. Som en de av dette kommer det også en Dynafit Radical FT2 binding med 4frnt-logo på.

ski 1
ski 1

HELT NATURLIG POSITUR: Dette bildet av 4frnt-selger Eirik Finseth foran noen av neste års modeller er bare litt oppstilt. I artikkelen får du flere bilder av neste års nyheter fra 4frnt. Foto: Tore Meirik

Også Wiley Millers promodell YLE forsvinner til neste vinter, og Wiley selv skal kjøre på Col og Devastator.

Relansert klassiker

4frnt feirer 15-års jubileum i år, og feirer det med å relansere sin første modell, skia som i sin tid var promodellen til 4frnt-grunnlegger og eks-frikjøringsproff Matt Sterbenz. Gode gamle MSP kommer i en moderne utgave med 98 millimeter midtbredde, ingen twintip og kjøreegenskaper mynta på cruising i og utenfor løypene i alpinanlegget.

– Dette blir skia for de som kjørte den første MSP-utgaven i terrengparken, men som derfor ikke railer så mye lenger, og heller vil cruise rundt og kose seg på ski, sier Finseth.

Ny eier

4frnt er delvis norskeid, etter at 7Blåners moderselskap, VPG Holding, kjøpte 10 prosent av det amerikanske skimerket i 2013. Men i år kom det inn frisk kapital i 4frnt, da en investor kjøpte store deler av merket.

– Vår eierandel ble halvert, men nå har 4frnt mer penger til å drive produktutvikling. Og Trygve (Sande, VPG-gründer, journ. anm.) sitter fortsatt i styret. Vi samarbeider tett med 4frnt, og føler vi blir tatt på alvor og lytta til. Respekten for hverandre er veldig gjensidig når det gjelder produktutvikling. Særlig på modellene Raven, Hoji og dameutgaven av Hoji har vi vært veldig sentral i utviklinga. Det er veldig gøy å være med på det, sier Finseth.

Publisert 21. januar 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 19. januar 2017 kl 13.57
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen