Merke: 4frnt

– Tanken er at flere kjørere skal knytes til de samme skiene, vi har blant annet en del nordamerikanske guider som bruker de smalere skiene i KYE-serien. Kye Petersen selv derimot, han brukte kun den bredeste av sine tre promodeller. Derfor kommer disse i oppgradert utgave med nye navn neste sesong, forteller Eirik Finseth fra 4frnt-importør og 7Blåner.

Se alle neste sesongs 4frnt-ski i galleriet under artikkelen!

Lengre rocker

De tre KYE-modellene utgår altså, og erstattes med Massif (123 på midten), Col (110 på midten) og Arête (95 på midten). Forskjellen fra de tre KYE-modellene er at alle har 10 til 15 centimeter lenger rocker foran – uten at tupphøyden økes. Disse modellene blir en del av Uptrack-serien, som er 4frnts satsing på topptur. Som en de av dette kommer det også en Dynafit Radical FT2 binding med 4frnt-logo på.

ski 1
ski 1

HELT NATURLIG POSITUR: Dette bildet av 4frnt-selger Eirik Finseth foran noen av neste års modeller er bare litt oppstilt. I artikkelen får du flere bilder av neste års nyheter fra 4frnt. Foto: Tore Meirik

Også Wiley Millers promodell YLE forsvinner til neste vinter, og Wiley selv skal kjøre på Col og Devastator.

Relansert klassiker

4frnt feirer 15-års jubileum i år, og feirer det med å relansere sin første modell, skia som i sin tid var promodellen til 4frnt-grunnlegger og eks-frikjøringsproff Matt Sterbenz. Gode gamle MSP kommer i en moderne utgave med 98 millimeter midtbredde, ingen twintip og kjøreegenskaper mynta på cruising i og utenfor løypene i alpinanlegget.

– Dette blir skia for de som kjørte den første MSP-utgaven i terrengparken, men som derfor ikke railer så mye lenger, og heller vil cruise rundt og kose seg på ski, sier Finseth.

Ny eier

4frnt er delvis norskeid, etter at 7Blåners moderselskap, VPG Holding, kjøpte 10 prosent av det amerikanske skimerket i 2013. Men i år kom det inn frisk kapital i 4frnt, da en investor kjøpte store deler av merket.

– Vår eierandel ble halvert, men nå har 4frnt mer penger til å drive produktutvikling. Og Trygve (Sande, VPG-gründer, journ. anm.) sitter fortsatt i styret. Vi samarbeider tett med 4frnt, og føler vi blir tatt på alvor og lytta til. Respekten for hverandre er veldig gjensidig når det gjelder produktutvikling. Særlig på modellene Raven, Hoji og dameutgaven av Hoji har vi vært veldig sentral i utviklinga. Det er veldig gøy å være med på det, sier Finseth.