– Målet vårt er å doble salget av sesongkort. Vi hadde mange som ikke var fornøyde forrige vinter, da vi endte på omlag 50 driftsdager. Da er det en grei nyhet å starte sesongen med, sier Fredrik Tønjum, daglig leder i Eikedalen Skisenter.

Eikedalen ligger ved Kvamskogen, et svært populært hytteområde for bergensere, med dagsturavstand fra vestlandshovedstaden. Foran 2019/2020-sesongen reduserer de altså prisene kraftig.

Et sesongkort for voksne koster nå 2000 kroner i Eikedalen, mens det koster 7000 for et familiekort. For ungdom koster et sesongkort 1700 kroner. Dagskort ligger fremdeles på 390 kroner for voksne. 

Skikjoring-Eikedalen-heiskort
Skikjoring-Eikedalen-heiskort

PUDDER: Eikedalen er et populært reisemål, særlig når snøen laver ned. Foto: Jan Petter Svendal / Eikedalen skisenter

Tidligere år har de solgt rundt 1000 sesongkort. Målet er altså å selge 2000 sesongkort, og 200 familiepakker.

– Nå skal vi prøve å se hva prisene har å si. Særlig midt i uken har vi god kapasitet i skisenteret, så det blir morsomt å se.

Tidligere har blant annet Oslo Vinterpark, Tryvann og Geilo kuttet heiskortprisene i to. Andre, som for eksempel Hemsedal, har økt prisene jevnt hvert år.

– Vi har jo ikke prøvd dette før, men nå lønner det seg altså å kjøpe sesongkort hvis du har tenkt til å stå på ski i mer enn fem dager.

Eikedalen ligger halvannen time utenfor Bergen. Furedalen Alpinsenter ligger også i området. Skisenteret er kjent for å være et bra sted i nysnø, men har i likhet med resten av området slitt med varierende kvalitet på vinteren. Det er åtte heiser i anlegget. Øvrige priser for sesongen kan du se her.