/ Folk

Nina Rusten & co i Tamok

Fra Nina Rusten har vi fått denne trivelige rapporten fra Tamok forrige helg, der stormen Ole hadde lagt igjen god snø under tregrensa.

Sist oppdatert 14. februar 2015 kl 20.18
UTVIDER FELTET: Nina Rusten er mest kjent som twintipkjører, men her er hun på topptur i Tamok. Foto: Espen Mikkelborg
UTVIDER FELTET: Nina Rusten er mest kjent som twintipkjører, men her er hun på topptur i Tamok. Foto: Espen Mikkelborg

Det er er kommet mye snø enkelte steder i nord i det siste, og snødekket er ustabilt mange steder.

Derfor valgte da også gruppa som Nina var i å leike seg i trygt terreng under tregrensa.

Se bildeserie i bunnen av saken! Alle bilder: Espen Mikkelborg.

Nina og Karl skriver:

«Om du bor i oslo er det kjapt tre timer opp til Hemsedal, om du regner en time ekstra er det fullt mulig å ende opp i Tromsø. Når man først er der oppe er det få steder hvor tilværelsen er like enkel. Nordens Paris byr på endeløse muligheter om du har med deg randoskia, og om du er heldig med været har du ny pudder hele helga.

Selve målet med turen vår var å besøke to utflyttede østlendinger, Martin Farrell og Henriette Jordheim, som bor i Tromsø for å nyte livet. Resten av reisefølget bestod av toppturentusiasten Espen Mikkelborg, kajakkpadleren Karl Engen og parkkjører Nina Rusten. Stormen Ole hadde herjet fra seg og lagt igjen masse nysnø inne i Tamokdalen. Vi pakket skiboksen, fylte Statoilkoppene og satte kursen mot et område vi hadde sett oss ut. Dagen før hadde vi prøvd oss på Sjufjellet. Dette er i utgangspunktet en lett tur, men etter flere tegn underveis og undersøkelser av snødekket, valgte vi å snu. Dag to gikk til en liten kolle på ca 400 høydemeter, dekket med åpen bjørkeskog. Terrenget er lekent og passe bratt, med både bekkefar og mange små skrenter. Både snøen og terrenget leverte, og etter tre gode turer var beina til både kajakkpadleren og parkkjøren helt utslitte.

Vi takker for oss, og kommer garantert tilbake!»

På bildene:

Martin Farrell i rød/oransje jakke og blå hjelm

Henriette Jordheim i gul jakke

Karl Engen i oransje jakke

Nina Rusten i blå jakke

Publisert 14. februar 2015 kl 20.18
Sist oppdatert 14. februar 2015 kl 20.18
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen