/ Folk

Lisen Strøms pudderjul

JULEPRATEN: Lisen Strøm feirer jul i Utah, hvor hun har fått så mye pudder i førjulsgave at hun droppa hjemreisen.

Sist oppdatert 23. desember 2016 kl 23.27
PUDDERJUL: Lisen Strøm feirer jul i USA med nysnø til over hjelmen. Foto: Eric Sales
PUDDERJUL: Lisen Strøm feirer jul i USA med nysnø til over hjelmen. Foto: Eric Sales

Husker du denne? Lisen Strøm er dama som stakk til USA for å kjøre ski og studere, og havna i loopen til selveste Teton Gravity Research. I år feirer hun varmere jul enn på lenge, siden hun ikke skal til Hemsedal.

– Hei Lisen! Hvor er du og hva gjør du i jula?

– Akkurat nå er jeg i Salt Lake City, og nyter at eksamen er ferdig. Jeg skal feire jul her i år hos en amerikansk familie. Flyet jeg skulle ta hjem gikk for noen dager siden, men forholdene har vært for bra for å kunne dra. Planen for julen er å kjøre på ski i Alta og Wasatch generelt, samt sjekke ut et par topper i området her.

– Hvordan har sesongen vært så langt?

– Innmari bra! Hørte rykter om at det er den beste åpningen på over et ti år. Det tok lang tid før det ble vinter, men når den kom ble det skikkelig vinter! Det har snødd mye, og de første ti dagene leverte. Jeg har kanskje hatt mine beste dager i Alta noensinne. Forholdene nå er som de skal være i mars, fantastiske!

AI8I1423
AI8I1423

FORNØYD: Lisen Strøm er på plass i Utah hvor de har den beste sesongstarten på mange år. Foto: Elliot Wilkinson-Ray

– Hva er planene for i vinter?

– Å kjøre på ski i Wasatch, en tur til La Sals, en runde til Montana og noen konkurranser. Jeg jobber for tiden med en webserie sammen med tre andre jenter som heter Spellbound. Sjekk ut den når den kommer!

– Hva gjør du i romjula? Og på nyttårsaften?

– Romjulen blir feiret med så mange ski dager som mulig! For å være ærlig så har jeg egentlig ikke tenkt så langt som til nyttårsaften. Tipper det blir en skidag… 

– Hvorfor ferier du jul?

– Fordi det er tradisjon. Selv om julen her i USA er annerledes enn hjemme så er det en hyggelig tid. Sist jeg feiret jul her var jeg på restaurant på julaften og spiste østers og vårrull. Ikke helt typisk norsk julemat.

– Hvilke juletradisjoner har du knyttet til ski?

– Jeg pleier som regel å dra til Hemsedal i romjulen. Som regel er det skidager med hyttegjengen i Hemsedal. Det er ofte bikkjekaldt, så det blir greit med litt varmere romjul i år.

– Hva er den feteste julegaven du har fått? Og gitt?

– Kanskje ikke den feteste gaven jeg har gitt, men ga en venninne barneboken ”Lisen får ikke sove” i fjor. Den feteste julegaven får jeg nok i år? 

– Hva ser du mest fram mot etter jul?

– Til å kjøre på ski selvsagt! 

– Hvorfor er det bedre å få enn å gi julegaver? Eller var det motsatt?

– Det er bedre å gi julegaver når du gir søsteren din hele 50 Shades of Grey- serien. Det er best å få julegaver når man er i utlandet og gaven inneholder melkesjokolade og brunost, hå!

– Hva er den beste og den verste julematen?

– Det er nok å banne i kjerka, men jeg er ikke noe særlig stor ribbe-fan. Planen var lenge å dra på IKEAs julemiddag, men etter to runder med 20-minutters venting på IKEAs kundeservice for å finne datoen ga jeg opp. Jeg kjøpte pepperkakedeig, så litt norsk jul blir det likevel.

– Hva pleier du å gjøre på julaften?

– Det normale tror jeg? Gå en tur i kirken, spise boller og drikke te hos et bursdagsbarn, krangle med søsteren min, bli staslig pyntet i siste liten, se på julefilmer og ende opp med bunaden sprukket opp av overspising og latter.

– Tusen takk og god jul!

Publisert 23. desember 2016 kl 23.27
Sist oppdatert 23. desember 2016 kl 23.27
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen