Mandag kom nyheten om at Luke Allen sier opp som landslagssjef for freeskilandslaget. Dette skjedde midt i oppkjøringen til ny sesong.

Nå er det klart at en ny sjef vil ikke være på plass før etter sesongen.

Annonse

– Luke sa opp på torsdag i forrige uke. Utøverne fikk vite det samme ettermiddag/kveld, sier Øystein Tamburstuen, leder for freestylekomiteen i Skiforbundet.

Tirsdag dro landslaget til samling og påfølgende verdenscupstart.

– Hvordan er prosessen rundt å finne hans etterfølger?

– Vi har delt opp arbeidet i tre ulike faser. I første om gang fram til jul. Denne uka dro landslaget til Hintertux, og der er Christoffer Schach med som trener og Petter Ulsletten er med som assistent. De skal utfylle hverandre så godt som mulig, sier Tamburstuen.

Ulsletten har følgende å si om sin rolle:

– Jeg er med som en midlertidig løsning for en samling i Tux samt World Cupen i Modena. Jeg skal være til stede for laget for å legge til rette for at de lærer det de vil, og at de skal få en smudest mulig oppladning og opplevelse under samling og konkurranse. Jeg skal også filme det de gjør så de får sett eventuelle feil, og for at alle skal få se bangers på internett. Gleder meg til de to ukene, blir god stemning. Jeg har egentlig en annen jobb i gjennom vinteren så i første omgang blir det bare disse to ukene.

– En mellomsesong

Den andre fasen for Tamburstuen er resten av vinteren etter jul.

– Vi jobber med å finne løsninger for vintersesongen. Junior- og rekruttlandslagstrener Herman Valø Orheim skal også bidra der det ikke går på bekostning av den planlagte oppfølgingen av junior- og rekruttlandslaget, sier Tamburstuen.

Det er freestylekomiteen som ansetter landslagstrener.

– En permanent løsning vil være på plass etter sesongslutt. Vi skal bruke sesongen på å finne ut hvor vi skal. Dette er jo en mellomsesong før OL-oppkjørings- og VM-sesongen neste år, sier Tamburstuen.