– Nå kommer vi med de 10 millionene som Venstre fikk inn som krav. Det er det regjeringen leverer i statsbudsjettet på torsdag. Vi mener at X Games var et fantastisk flott prosjekt og et arrangement som ble veldig positivt mottatt – og ikke minst var det fantastisk norgesreklame, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til VG.

Regjeringen har allerede støttet X Games med åtte millioner kroner. I september sa Oslo kommune nei til å støtte et nytt X Games i Oslo økonomisk, og det har den siste måneden vært uklart hvordan arrangementet, som nå flyttes til Hafjell, skulle gjennomføres.

Annonse

Nå er arrangementet et godt stykke lengre på veien.

Kommunens nei har fått regjeringen til å se rødt.

–  Det er umulig å forstå, sier kulturministeren.

Allerede i forkant av Oslo kommunes avgjørelse ble det klart at konkurransen skal flyttes til Hafjell, men det er enda uklart nøyaktig hvordan den blir gjennomført. Nytt for neste blir isåfall at slopestyle står på programmet, og at skateboard, dersom det ikke gjennomføres på Lillehammer, går ut.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), mener kulturministeren ikke har fulgt med på Oslos utvikling de siste 18 årene når hun kommer med kritikken av avslaget.

 – Vi har lavest anleggsdekning i landet og av alle store kommuner, det har ikke blitt bygget noen nye svømmehaller siden 80-tallet og idrettsanleggene har et stort vedlikeholdsetterslep. Vi mener det er riktig å prioritere breddeidretten, og barn og unge, ikke et arrangement på noen få dager, sier hun til VG.

HAFJELL: Slik kan X Games i Hafjell bli til vinteren. Foto: Sahr