I Norge har alle frikjøringskonkurranser denne vinteren blitt avlyst, og Røldal måtte blant annet avlyse 20-årsjubileet for den legendariske frikjøringskonkurransen. Sverige, som på langt nær har like stramme retningslinjer for å forhindre smitte av koronaviruset, har fremdeles skianleggene åpne.

I tillegg planlegger de å gjennomføre skandinavisk mesterskap i frikjøring i starten av mai – altså uken etter Røldals planlagte konkurranse.

Annonse

– Vi vil gjøre rede for posisjonen vår rundt årets mesterskap med bakgrunn i smitten av Covid-19. Vi følger situasjonen og utviklingen nøye, og gjøre vurderinger ut i fra anbefalingene fra svenske myndigheter. Når det er sagt, er målet vårt å gjennomføre konkurransen, skriver de i en kunngjøring tirsdag.

Skandinavisk mesterskap i frikjøring (Scandinavian Big Mountain Championships offisielt) har blitt gjennomført i Riksgränsen i snart 30 år, og har tiltrukket seg en rekke kjente, norske frikjøringsprofiler. De siste året har blant annet Hedvig Wessel vunnet konkurransen, som gjennomføres i skianlegget rett ved den norske grensa.

– Vil må gjøre noen justeringer for å unngå samlinger av mennesker, som på utøvermøtet og banketten etter konkurransen. Vi må nok mest sannsynlig ha retningslinjer for kjørerne under konkurransen og, skriver de videre.

For nordmenn som velger å reise til Sverige betyr det to uker i karantene etter et besøk.