Hjem
 / Vil gjennomføre skandinavisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen

Vil gjennomføre skandinavisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen

Skianlegg er stengt verden over, og skisesongen er mer eller mindre avlyst. Likevel ser arrangøren av skandinavisk mesterskap i frikjøring for seg å gjennomføre konkurransen i starten av mai.

Sist oppdatert 18. mars 2020 kl 13.31
Hedvig Wessel
VIL GJENNOMFØRE: Arrangøren vil gjennomføre SM i frikjøring. Her fra da Hedvig Wessel vant i 2018. Foto: Anton Erlov

I Norge har alle frikjøringskonkurranser denne vinteren blitt avlyst, og Røldal måtte blant annet avlyse 20-årsjubileet for den legendariske frikjøringskonkurransen. Sverige, som på langt nær har like stramme retningslinjer for å forhindre smitte av koronaviruset, har fremdeles skianleggene åpne.

I tillegg planlegger de å gjennomføre skandinavisk mesterskap i frikjøring i starten av mai – altså uken etter Røldals planlagte konkurranse.

– Vi vil gjøre rede for posisjonen vår rundt årets mesterskap med bakgrunn i smitten av Covid-19. Vi følger situasjonen og utviklingen nøye, og gjøre vurderinger ut i fra anbefalingene fra svenske myndigheter. Når det er sagt, er målet vårt å gjennomføre konkurransen, skriver de i en kunngjøring tirsdag.

Skandinavisk mesterskap i frikjøring (Scandinavian Big Mountain Championships offisielt) har blitt gjennomført i Riksgränsen i snart 30 år, og har tiltrukket seg en rekke kjente, norske frikjøringsprofiler. De siste året har blant annet Hedvig Wessel vunnet konkurransen, som gjennomføres i skianlegget rett ved den norske grensa.

– Vil må gjøre noen justeringer for å unngå samlinger av mennesker, som på utøvermøtet og banketten etter konkurransen. Vi må nok mest sannsynlig ha retningslinjer for kjørerne under konkurransen og, skriver de videre.

For nordmenn som velger å reise til Sverige betyr det to uker i karantene etter et besøk.

Publisert 18. mars 2020 kl 13.31
Sist oppdatert 18. mars 2020 kl 13.31
Relaterte artikler
Løypetrase: Alt fra bekker til bratte fjellkanter møtte løperne underveis. (Alle foto: Timme Ellingjord)
Vargfjordtinden skimo 2023

Imponerte under krevende forhold

VASSDRAGMULIGHETER: Med mye snø i fjellet og varme dager i vente, vil det nok bli gode forhold for elvepadleren under X2 festivalen i Volda. Foto: X2 festivalen
Slik blir X2 festivalen i Volda

– Større enn noen gang

TOPP(TUR) STEMNING: Med upåklagelige forhold lå alt til rette for en rå konkurransedag. Foto: Kristin Folsland Olsen
Lofoten Skimo 2023

Pudderføre og hardt slit

JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget
Seks utøvere tatt ut til VM i Georgia

Jakter etterlengtet gull: - Vi stiller sterkt

VANT: Johanne Killi vant lørdagens slopestylefinale i Mammoth California etter at hun landet første run. Foto: Freeskilandslaget
Tok sesongens tredje seier i slopestylefinalen

Johanne Killi vant verdenscupen i Mammoth

Marcus Kleveland
Kleveland med tre medaljer i samme X Games

Marcus Kleveland tok seieren i Knuckle Huck

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue