Det internasjonale skimo-forbundet (ISMF) har offentliggjort løpskalenderen til sesongen 23/24. I en pressemelding gir ISMF-presidenten Regula Meier uttrykk for sin entusiasme frem mot den kommende vintersesongen:

– Denne løpskalenderen reflekterer den imponerende veksten som sporten har hatt de siste årene.

– I tillegg er løpskalenderen, slik den er lagt opp nå, en god mulighet for de beste utøverne å forberede seg til den første skimo-konkurransen i OL Milano Cortina 2026.

Les også: Slik er en rando-konkurranse

SPRINT: Klette med startnummer 20 endte på en 4. plass under lørdagens sprint i Tromsø. Foto: ISMF
SPRINT: Her fra konkurranse i Tromsø. Foto: ISMF.

Den kommende sesongen, som strekker seg fra november 2023 til april 2024, vil inkludere totalt seks sprint, fem mix-stafett, fire individuelle og fire vertikale løp. Sesongen vil også inkludere en blanding av klassiske stopp, samt nye tillegg til verdenscupen – noe som gir utøverne flere muligheter til å konkurrere enn noen gang.

Plan for sesongen

Sesongen sparkes i gang i Val Thorens (FRA) mellom 24 og 26 november. Videre blir det konkurranser i Arinsal (AND) 20-21 januar og Boi Taüll den kommende uka. Det fjerde stoppet er lagt til Villars-Sur-Olin (SUI) 2-5 februar. Deretter er det konkurranser i Val Martello (ITA) 22-25 februar.

Schladming (AUT) er igjen vertskap for verdenscupen 2-3 mars, før Cortina D´Ampezzo arrangerer det siste stoppet i cupen fra 6 til 10 april.

rando wc tromsø
HJEMMEBANE: I år igjen blir det arrangert verdenscup på hjemmebane. Her fra Tromsø. Foto: Tromsø Arctic Skimo.

Det Europeiske mesterskapet tar plass i Flaine-Chamonix (FRA), fra 8 til 12 januar. Her er det konkurranser for U18, U20, U23 og senior. Zermatt (SUI) skal holde verdensmesterskap i langdistanse team 20. april.

Junior

Den yngre generasjonen av skimo-løpere vil ha en utvidet junior verdenscup som starter i Méribel (FRA) den 9. desember. Andre stopp blir i Bormia (ITA) fra 3 til 4 februar. Den tredje junior verdenscupen tar plass i Berchtesgaden (GER) 17-18 februar.

Det siste stoppet i junior verdenscupen er lagt til hjemlandet Norge. Molde skal arrangere konkurranser fra 13 til 17 mars.

Les også: Verdenscup randonee Tromsø 2023