– La meg forklare! Det er fire rotasjoner samtidig som hun er opp ned tre ganger. Det er helt sinnsykt, utbrøt kommentator Jen Hudak under X Games sin direktesending.

Megan Oldham ble historisk da hun landet tidenes første triplecork i en skikonkurranse for damer.

Annonse

Med en perfekt utført mutegrab på triple corken, ble hun belønnet med 50 poeng, som er den høyeste poengsummen man kan få for et triks i X Games Big Air.

Formatet var såkalt "jam session", der deltakerne kjører så mye de rekker i løpet av 30 minutter. De to beste poengsummene blir slått sammen, med krav om to ulike triks.

Hun fikk 41 poeng for sitt andre triks, en høyre double cork 1260 safetygrab.

Med totalt 91 poeng av 100 mulige, tok Megan Oldham X Games gullmedaljen.

Norsk femteplass

Sandra Eie, som til å begynne med var satt opp som første reservekjører, fikk sneket seg inn i damenes finale etter at lagkamerat Johanne Killi bestemte seg for å stå over konkurransen, årsak er uvisst.

Eie endte på en 5. plass med totalt 68 poeng. I sitt fjerde run landet hun et nytt triks, en double cork 1260 med reverse tailgrab. Der hun tar venstre hånd bakerst på venstre ski mens hun roterer tre og en halv runde rundt seg selv mens hun går opp ned to ganger.

Fjorårets vinner Tess Ledeux kjørte på med store triks som double cork 1620 og switch double cork 1260, men klarte ikke forbedre scoren i siste run. Hun endte til slutt som nummer to, kun ett poeng bak Oldham.

Skotske Kirsty Muir ble nummer tre, med det tok hun sin første X Games medalje i Aspen.

Resultater damenes finale

  1. Megan Oldham

  2. Tess Ledeux

  3. Kirsty Muir

  4. Mathilde Gremaud

  5. Sandra Eie

  6. Sarah Hoefflin

  7. Grace Henderson

  8. Olivia Asselin