I skrivende stund nærmer Sauda Backcountry Challenge seg med stormskritt, etter en lang og hard sesong for norgescupen ligger det endelig an til en helg med gode snøforhold og godt lys.

– Vi har allerede bygd fem hopp i Ravnafjell i ulike størrelser og det blir masse forskjellige muligheter for utøverne. Det er og godt å se en fin miks av både frikjørere, parkkjørere og bc-kjørere på startlisten i år sier rennansvarlig Trond Carsten Øye.

Sauda-vardanuten
Sauda-vardanuten

BACK COUNTRY: Facen i Ravnafjell har blitt totalrenovert med fem hopp allerede. Foto: Trond Carsten Øye

Gjennom helgen skal både senior og junior kjøre konkurranse, og totalt er det over 80 påmeldte i begge klassene. På fredag blir det første dag for senior og lørdag skal begge klassene kjøre. I dag er det litt varierende føre men mot helgen er det meldt mildere vær og sol.

– Sauda BCC er et av sesongens høydepunkt. Fet konkurranse med spennende face, eneste er at Hallvard har begynt å ta større backflips enn meg. Det svir litt sier Sondre Folkedal. Som kanskje er mer kjent for å være den mest stabile frikjøreren i norge med tre av fire fjerdeplasseringer i norgescupen i fjor. Selvfølgelig også sammenlagt.

En annen som har fått nærkontakt med fjellheimen i Sauda er Vebjørn Enersen, her er et klipp fra 2016 der Enbjørningen gjør en seriøs innsats for å rulle fra topp til bunn. 

– Jeg har tatt meg av rullinga ned denne sida her i mange år, så nå håper jeg virkelig at det er noen fra kvinneklassen som tar seg av årets rull. Jeg ønsker å se en tomahawk hvor minst 50% av hanskene forsvinner og 70% av ryggsekken revner sier Vebjørn i en kommentar.

Ikke bare én gang, han gjorde det året før óg..

Sjekk også ut høydepunktene fra i fjor og bildegalleri for å se bilder av hoppene og startliste!