At det en gang kom til å bli gjort dobbelcork under Ekstremsportveko sitt skiarrangement ville nok hørtes svært usannsynlig ut når de arrangerte big-jump konkurranse for første gang for snart 20 år siden. I dag, med et stort fint hopp på Folgefonna og utøvere som Klaus Finne på startlisten er det heller mer sannsynlig enn ikke. Emil Fossheim hadde bygd om Monster-hoppet som det ble filmet på for noen uker siden og gjort det klart for for at alle, inkludert de yngste på 12 år kunne delta.

– Det er ikke like vakkert som det jeg bygde for Monster, men det har en fin og slak bue som passer for flere enn de aller hissigste utøverne. Det var noen av skikjørerne som synes at det burde vært litt mer løft i hoppet men det krever så enormt mye tid siden man må salte hele tiden.

Elias Paldan kjørte stort og veldig sikkert til tross flatt lys og mye vind det holdt til 2. plass i ski-elite klassen.

– Det er veldig kult at det er big air på Fonna, jeg skal helt klart være med neste år også.

En som virkelig fikk kjenne på snøen i dag var Benjamin Forthun, etter to fall av to forsøk på dobbel flatspin 900 safet han inn tredjeplassen med dobbel backflip. 

– Det er så sykt uvant å kjøre med hjelm, tror pendelen på dobbelflipsene blir feil eller noe slikt. Håper på flere deltagere neste år, sjukt fett konsept men litt lite guttastemning i forhold til Lokst Utøve i går.

Fram til tirsdag var det bare fire påmeldte, noe som bekymret arrangør Joakim Strandborg litt. 

– Det gikk veldig bra i dag, vi var godt forberedt både med rammen rundt været og ikke minst arenaen rundt hoppet og slikt var veldig bra. Litt vind og flatt lys men mer enn bra nok til at utøverne fikk sendt ifra seg. Til neste år håper jeg på flere påmeldte, logistikk og hoppmessig hadde vi lagt opp til at vi fint kunne tatt imot 60 påmeldte skikjørere. De fleste meldte seg på i bakken i dag. Det kresjer jo litt med Field-campen og mange av proffene har sommerferie. 

Resultater:

2006 og yngre:

1. Filip Stene-Johansen

2. Balder Wåge

2003-2005

1. Tobias Hansen

2. Daniel Sveum

Snowboard Elite

1. Øyvind Mr. Shades Kirkhus

2. Markus Rustad

Menn ski elite (2002 og eldre)

1. Klaus finne 93p

2. Elias Paldan 90p

3. Benjamin Forthun 77p

4. Espen Gjeraldstveit 65p

5. Trygve Aadland 63p

6. Anton Sæter 60p

7. Carl-Erik Moberg 17p