Løpesekker kjennetegnes med lite totalvolum fordelt på en stor og mange små lommer, tettsittende passform og ikke noe hoftebelte.
Dette er også strålende forutsetninger for klatresekker beregnet på turer som er såpass korte at du ikke trenger å ha med masse fjellutstyr.
Dette er med andre ord ikke sekker for sportsklatring på crag eller fjell- og alpinklatring – slike har vi testet her, her og her – men dette er små sekker for turene hvor du ikke vil ha anmarsjskoene hengende og dingle på klatreselen.
Og vi kan allerede her avsløre at disse små løpesekk-inspirerte klatresekkene har detaljer som burde vært standard på enhver fjelklatresekk: Begge har lommer på bærereimene, som er veldig kjekt under klatring. De er perfekt til telefon, kamera, sjokolade og/ eller drikke, og de er ekstremt lett tilgjengelige og selvsagt ikke i veien for klatreselen. Den ene sekken har også avtakbart feste for hjelm, noe som burde vært standard på alle klatresekker.

VELEGNET: Klatring og sekketesting på Ravneggen på Tustna på Nordmøre med Blue Ice Reach på ryggen. Foto: Siv-Elin Skogen
Sekkene i testen er selvsagt også svært godt egnet for raske løpe- og klyveturer i fjellet, men de er altså også store nok til at du klarer å bære litt utstyr for klatreturer uten lang anmarsj.
Begge sekkene er uten hoftebelte, men de har flere strammefunksjoner på brystet. Dermed sitter de godt uten å komme i veien for klatreselen. Til forskjell fra ordinære løpesekker har de fester for klatreutstyr på utsiden og solid heiseløkke i toppen.
Vi har ikke kåret noen vinner blant de to sekkene, for begge utmerker seg på hvert sitt vis. Dette kommer fram i testrapportene. Begge sekkene har blitt testet på både mange og lange løpeturer i fjellet og flere klatreturer i lavere høyde over havet men større høyde over bakken i løpet av sommeren og høsten. De har for øvrig samme pris og er temmelig like i størrelse og volum.