Topp 10: Ting som skjedde på Strynefestivalen i fjor

Værsågod, her er 10 offentliggjørbare høydepunkter fra tidenes første Strynefestival.

Sist oppdatert: 10. juni 2015 kl 13.52
PÅ ESPENS LISTE? Vi tipper denne situasjonen kom på Espen Solliens høydepunkt-liste fra Strynefestivalen. Altså da han løfta opp Tone Ansnes. Foto: Bård Basberg
PÅ ESPENS LISTE? Vi tipper denne situasjonen kom på Espen Solliens høydepunkt-liste fra Strynefestivalen. Altså da han løfta opp Tone Ansnes. Foto: Bård Basberg

1. Trommisen i bandet som spilte lørdag kveld –Orango- kjente jeg godt igjen fra Trond med Hammer´n. I sistnevnte serie er Orango-trommisen en hyggelig snekker som lager artige ting sammen en gjeng unger. At dette er punkt 1 sier for øvrig mer om meg enn om både Orango, Trond Slåke og Strynefestivalen.

Untitled-1
Untitled-1

ALLSIDIG FYR: Visste du at mannen som spelte opp til legendarisk fest på Folven i fjor også er en dyktig snekker og Barne TV-onkel? Foto: Orango.no/ NRK

2. Frikjøringspersonligheten Ola Reidar Nyrnes som overnatta mellom –ikke inni- et par biler. Dette er først og fremst punkt to på lista fordi jeg fikk tatt bilde av det.

ola
ola

KOMFORT: Det skal ikke mer enn hardtrampa jord til for å tilfredsstille en trøtt norddøl på festival. Foto: Tore Meirik

3. Festen lørdag kveld. Da skjedde det en hel del ikke-offentliggjørbare ting. Men de som ikke var der i 2014 bør komme i år for å få med seg det som ikke kommer til å stå i tilsvarende liste i 2016. Forresten; jeg var der ikke, men fikk med meg (noen av) historiene.

fest
fest

FEST: …Ja, det hører med og det skaper historier, som er best når de oppleves live. Foto: Vegard Breie 

4. Stisyklinga i Stryn. Bildene sier mer enn en million ord, men i spørsmålsform slik: – Hvor mange steder i verden kan du få så bra skikjøring og så bra stisykling i så vanvittige omgivelser på samme dag?

stisykl
stisykl

UTSIKT: Klarer du å løfte øya fra stien er det bare å la seg lamslå. Stisykling i Stryn: Mmmmmmm… Foto: Tommy Aslaksen. 

5. At det var ganske fort gjort å komme seg til topps i anlegget selv om toppheisen ikke var der –noe den heller ikke er i år. Ja, det er et ork å måtte gå opp for å komme til de korte og lange baksidene, men sååååå jævlig er det faktisk ikke.

Hva-skjer-paa-Stryn_crop_goldenratio_800
Hva-skjer-paa-Stryn_crop_goldenratio_800

BAKSIDEN: Ikke lenger 100% heisbasert, men noe stort slit å nå er den ikke. Foto: Olav Standal Tangen

6. Hornindalselva er en av de beste padleelvene i Norge, men under Strynefestivalen i fjor hadde den litt lite vann. Likevel er det sjukt kul! Vannmangel kommer for øvrig ikke til på skje i år, og det er den største forskjellen i år vedr. punkt 10.

Padlefestival_ordinary_1200
Padlefestival_ordinary_1200

KLASSIKER: I et land fullt av padleelver i verdensklasse er Horndøla en av de aller beste padleelvene. Foto: Tore Meirik 

7. Skiføret. Sløsj. Sjøl husker jeg en tur til topp oppe til heiskars venstre for skisenteret etter at jeg hadde lufta tærne på Freeline Jam. Selv om fjoråret var en av de dårligste snøårene på lang tid (i sterk kontrast til i år), så var det jævla artig å cruise ned noen korte brattheng øverst, og avslutte med den trange sprekken på skikjørers høyre for det jeg tror heter Speedski. Vi i Fri Flyt er glade i skiføret vi kaller sløsj (særlig jeg), og i år er det enorme mengder av godsakene på Tystigbreen.

slusj
slusj

FØRE: Bedre enn pudder? Tja, sløsj er i hvert fall ikke så mye dårligere! Foto:

8. Camplivet. Det er en klisjé, men det får ikke hjelpe. Øl, kompiser, campingstol, bål, skryt og ljug er en ufattelig bra kombo –særlig etter en dag da du har gjort noe ekstra kult.

camp
camp

BEHAG: Campingliv av dette kaliberet er fint altså. Foto: Vegard Breie

9. Backflippene til Frikk Tore Kristiansen. Han gjorde fire stykker på bare ett run og totalt tre hopp i Freeline Jam, og det er tøft. Backflips blir aldri kjedelig, selv om Frikk Tores sambygding, frontflipspesialist og Warren Miller-stjerne Øystein Aasheim sier: «Anyone can lean back, do you have the balls to go face first?»

frikk
frikk

FIRE: Frikk Tore Kristiansen gjorde fire backflips på tre hopp. Det er tøft. Foto: Vegard Breie

10. Været.

varet
varet

SOLBRILLER: La oss håpe det blir sånn i 2015 også… Foto: Tore Meirik

Publisert 10. juni 2015 kl 12.58
Sist oppdatert 10. juni 2015 kl 13.52
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen