/ FWQ

Imponerer i FWQ

Tone Jersin Ansnes kom på pallen i Andorra og Hans Petter Bakke tok en fin 6. plass i Sveits i helga.

Sist oppdatert: 25. februar 2014 kl 11.01
PÅ PALLEN: Tone Jersin Ansnes (til høyre) ble kun slått av svenske Lotten Rapp og franske Chloe Roux Mollard, som vant konkurransen i Andorra.
PÅ PALLEN: Tone Jersin Ansnes (til høyre) ble kun slått av svenske Lotten Rapp og franske Chloe Roux Mollard, som vant konkurransen i Andorra.
Lesetid: 3 minutter

Ansnes ble nummer tre i Freeride World Qualifier (FWQ) 4-stjerners konkurransen El Dorado Freeride i Vallnord i Andorra.

– Jeg er ikke 100% fornøyd med kjøringa, men veldig glad jeg kom på pallen, sier hun.

Rot nederst

Tone kjørte seg litt bort i den svære face´n i Andorra, og bittelitt knoting i finalerunnet var nok til å vippe henne ned fra toppen. Og da hun kom ned viste det jeg at hun ikke hadde rota likevel.

– Jeg trodde jeg var på feil sted, men etterpå viste det seg at jeg ikke var det likevel. Det var synd, for jeg var veldig fornøyd med kjøringa i toppen, og nokså fornøyd med midtpartiet, sier hun.

– Ikke skremt av nivået

Tone ble ikke skremt av nivået blant jentene og tror hun kunne gått helt til topps uten knot.

– Nivået er ikke skremmende. Men det er bare to jenter fra Europa som kvalifiserer til Freeride World Tour i år, så sjansen for å lykkes med det er liten, sier hun.

– Hvordan var forholdene i Vallnord?

– Snøen var litt variert med både sløsj og skare, men terrenget er helt utrolig. Både kvalik- og finaleface´n var helt sinnssyke. Svære, brede face´r med masse terreng og muligheter for varierte linjer. Å stå på toppen føltes som å være skifilmstjerne!

To konkurranser igjen

To 4-stjerners FWQ-konkurranser gjenstår for Tone nå, en i Nendaz og en i Østerrike, før det bærer hjem til Norge. Hun skal også kjøre Røldal Freeride Challenge (RFC), som er 4-stjerners FWQ, men poengene i årets RFC teller for Freeride World Tour i 2015/ 16.

Huckfest fra Høkkers

I Chandolin i Val d´Anniviers i Sveits kjørte gjengen fra Vågå og frikjøringsklubben Trollhøe Høkkers 3-stjerners-konkurranse. Lagleder Daniel Gangsø oppsummerer de norske guttas innsats slik:

Øystein Aasheim: – Kjørte seg dessverre litt bort første dag, men hevna seg hardt på dag to med beste poengsum innen Høkkers. Kjørte hardt med stor fart, og hadde et svært dropp! Fantastisk kjørt dag to av Øystein!

Dennis Risvoll: – Kjørte knallhardt første dagen med en nydelig dobbeldropp. Stor fart og god flyt gjennom hele face´n! Ledet konkurransen etter dag en, og gikk selvfølgelig ALL IN Risvoll-style dag to, med en gigantisk backflip som han dessverre rulla ut. Det var dog dagens største.

HP Bakke: – Helgas råeste høkker totalt. Rutinerte og råe HP kjørte ei linje bestående av fem hits første dag, og kjørte fantastisk bra! Lå som nummer seks etter dag en, et veldig godt resultat. Han kjørte svært kontrollert og fint med en høkk nederst i finalen, noe som forsvarte sjetteplassen. Fantastisk resultat av Hans Petter Bakke, som nok har hatt lyst til å ta igjen etter å ha vært litt uheldig tidligere i år, og i helga satt det som fløte i vaffelrøra!

Henrik Gangsø: – Kjørte ei morsom og fin linje første dag. Kontrollert kjøring, og lå som nummer 15 før finalen. Gangsøprinsen skulle selvfølgelig vise at han er bedre enn det på dag to. Han dro på skikkelig, men etter en stor dobbeldropp rulla han dessverre ut. Holdt ikke helt inn for prinsen etter kontrollert kjøring dag 1.

Dette var siste konkurransen for Vågå-gjengen, som er på vei hjem for å dominere konkurransene her hjemme resten av sesongen.

Publisert 25. februar 2014 kl 11.01
Sist oppdatert 25. februar 2014 kl 11.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen