KYSTNÆRT: High Camp Nord byr på kystnære toppturer. Her fra half pipen på Heggmotinden med Anders Bonsak. Foto: Lene Pedersen

– Det er tapas-fjell. Du kan plukke ut det beste

Toppturene rundt Bodø kan by på fjordnære og spektauklære omgivelser.

Når High Camp Nord arrangeres 20-23. april i år venter flere flotte, kystnære fjelltopper for deltakerne. Områdene rundt nordlandshovedstaden Bodø er et uskrevet blad for mange, men har en rekke gode og varierte topper.

Tindevegleder Torgeir Kjus beskriver utvalget som «tapas-topper». Han er sammen med guideselskapet Rocks and Rivers ansvarlig for guidingen på festivalen.

– Du kan plukke ut de flotteste fjellsidene her, og et fint område for å kombinere ulike nedkjøringer. 

Toppturfestivalen, som arrangeres i regi av Fri Flyt, har base på Saltstraumen Hotell. Det gir umiddelbar nærhet til fjell som Heggmotinden, Mjønes/Kistrand, Eitråskardtind, Kvalhornet, Børtind-området og Per Kalstind.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GUIDING: Torgeir Kjus er ansvarlig for guidinga. Her er han på Innertinden. Foto: Elisabeth Eide

Kjus trekker fram Valnesfjorden som sitt favoritt-område. Der ligger blant annet Heggmotinden (798moh.).

– Du får den fine følelsen av fjord og fjell. Den nærheten er spesiell for Nord-Norge. Dersom forholdene blir gode er det muligheter for både de som vil ha bratt skikjøring og for de som variere kjøringa, sier Kjus.

Slutten av april bør by på gode forhold, ifølge tindeveglederen.

– Det her er jo i slutten av april. Da begynner det å bli lange, lyse dager. Det er en fin årstid for Nordland, med vårlig skiføre. Samtidig er det anledning for å finne tørr snø på skyggefulle steder.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

PÅ TUR: Her kan du se nedkjøring fra Heggmotinden. Foto: Alexander Skau

Kjus tror det er positivt at en toppturcamp kommer til området. Bodø-regionen opplever en voldsom vekst i antall toppturister.

– Jeg har aldri sett så mange folk i fjella her som det jeg gjorde forrige helg. Jeg tror det er fint at flere av de får være med på High Camp. Da kan de bli tatt med på linjeføringer de ikke har tenkt på før, lære hvor de finner den gode snøen og få en større bevisstgjøring rundt det å ferdes i fjellet. Jeg tror det kommer til å gi folk en vekker.

High Camp Nord er en av tre High Camper i regi av Fri Flyt denne våren. Campen arrangeres altså 20-23. april i år.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse