– Jeg ringer Fred!

GENERASJON FREERIDE (E4): Coach Luytkis kan ikke være med til fjells. Dermed er Carl Peder overlatt egne vurderinger.
KLARE SEG SELV: Carl Peder er overlatt til seg selv og egne vurderinger på Stryn Sommerski. Men i morgen (journ anm neste episode) møter han Fred. Bilde: Christian Nerdrum

På vei til Stryn Sommerski blir det klart at coach Fredrik Luytkis ikke kan være med på tur. Carl Peder står står dermed på bar bakke, hverken uten noen å kjøre med eller noen til å ta sikkerhetsmessige vurderinger. 

– Jeg ringer Fred! Han kan garantert gi deg gode opplevelser på Stryn, sier Fredrik. 

– Fred, som i Fred Syversen? spør Carl Peder

– Ja, hundreogsyversen, svarer Luytkis. 

Og da har det i praksis løst seg for førstereis Carl Peder Engeset (18), som aldri har vært på Stryn før. Problemet er bare at Fred ikke kan før dagen etter. Det betyr at Carl Peder likevel må finne ut av sakene på egenhånd i det unike sommerskianlegget. Her kan du se hvordan det går. 

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (19) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

Følg med på friflyt.no annenhver fredag fremover og se nye innslag av Generasjon Freeride

Annonse
Annonse
Annonse