/ Topptur

– Utsett toppturen

Hovedredningssentralen i Sør-Norge oppfordrer folk til å ikke gå toppturer nå, for å unngå belastning på et allerede presset helsevesen.

Sist oppdatert: 15. mars 2020 kl 19.40
Topptur på Grøvelnebba
UTSETT TOPPTUREN: Hovedredningssentralen i Sør-Norge kommer søndag med en klar oppfordring om å droppe toppturen. Arkivfoto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Søndag kveld la Hovedredningssentralen i Sør-Norge ut en klar oppfordring til norske skientusiaster:

– Den norske beredskapen settes i disse dager på prøve. Det gjelder også alle våre redningsressurser. Viktigste nå er å følge de råd og anbefalinger som gis for å minske smittespredning og trygge de mest sårbare gruppene. Ta vare på hverandre, utsett toppturen og delta på dugnaden.

Det norske helsevesenet er hardt presset i den pågående koronavirus-krisen, og det er liten eller ingen kapasitet til å hjelpe folk som skader seg eller på annen måte trenger hjelp i fjellet. Dermed er oppfordring krystallklar fra fagfolket – utsett toppturen, og unngå å utsette deg for risiko.

Det er også i tråd med Camilla Underland, kommuneoverlege i Hemsedal, sine anbefalinger da Fri Flyt intervjuet hun før helga.

– Luftambulansen har nok å drive med, og helsevesenet har generelt nok å drive med. Da belaster du et helsevesen som allerede er belastet. Skader du deg tar du av andres mulighet til å få hjelp. Du må være solidarisk i atferdsmønsteret. Gjør det som er trygt. Du trenger ikke bygge hopp, og gjør ting hvor du kan skade deg. Gå flatt og ha det hyggelig. Vær enda mer varsom på skred. vi trenger Røde Kors til andre ting enn å dra ut folk nå, sa Underland til Fri Flyt.

Søndag forbød helseminister Bent Høie (H) folk å reise på hyttene sine i andre kommuner enn hjemstedet. Samtidig har det vært oppfordret til å droppe toppturer utenfor kommunen din. Nå er altså oppfordring å droppe de helt.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 15. mars 2020 kl 19.40
Sist oppdatert 15. mars 2020 kl 19.40
annonse
Relaterte artikler
annonse
Karakteristisk gigant og klassiker

Turbeskrivelse Store Smørstabbtinden

dame som kjører ski i pudder
Drømmedag i nordvest

– Tullete bra!

ENKLE TURER: Jotunheimen har en rekke fine, enkle toppturer. Her får du tips til flere. Bilde: Christian Nerdrum
Trygge og familievennlige

6 enkle toppturer i Jotunheimen

I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

SUNNMØRE: Hjørundfjorden rundt er en av mange, råflotte langturer i Norge. Her er Erlend Aunevik midt oppe i 10 000 høydemeter, 11 mil og seks dager på tur. Foto: Øystein Frøyland
Norges fineste langturer

Tre råflotte flerdagers toppturer

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen