/ Topptur

Toppturfestivalene 2018

Her er oversikten over årets festivaler, camper og kurs.

Sist oppdatert: 16. januar 2018 kl 07.00
Lær trygg ferdsel i fjellet, møt likesinnede og prøv noe nytt på et nytt sted - vinteren er spekket med toppturfestivaler. Foto: Fjellsportfestivalen
Lær trygg ferdsel i fjellet, møt likesinnede og prøv noe nytt på et nytt sted - vinteren er spekket med toppturfestivaler. Foto: Fjellsportfestivalen
Lesetid: 6 minutter

Øke egen kompetanse, treffe andre toppturfolk, utforske nye områder, nye topper og nytt utstyr, konkurranser, konserter og afterski – det er mange grunner til å reise på festival i 2018.

Her er et utvalg av sesongens arrangementer. Husk å være ute i god tid, for mange blir utsolgt lang tid i forveien.

Bestill festivalopplevelsen din på friflytbestill.no

Stryn Treskifestival: 24. februar – Stryn. Har vært arrangert siden 2009, byr på skirenn og show midt i sentrum.

Fjellsportfestivalen: 21.-25. februar – Sogndal. Fjellsportfestivalen har tiårsjubileum og feirer med nye konkurranser, turmeny, kurs og foredrag, show og konserter, samt gamle klassikere på programmet. Freeridekonkurransen er også tilbake, i år som en del av Norgescupen.

LES OGSÅ: Tidenes tetteste festivalprogram 

Saken fortsetter under

orange racer Foto Håvard Halvorsen 1200x854
Fjellsportfestivalen i Sogndal er en klassiker på terminlista. Foto: Håvard Halvorsen

Fjellsportfestivalen i Sogndal er en klassiker på terminlista. Foto: Fjellsportfestivalen

Vatnahalsen Topptursymposium: 1.-4. mars – Vatnahalsen. Trygg ferdsel i fjellet, foredrag, toppturkurs, guidede toppturer, vær og skredvurdering, kameratredning og førstehjelp i fjellet. 

Romsdalsvinter: 8.-11. mars – Åndalsnes. Festival for bratt friluftsliv med kvalitet og faglig innhold. Har også eget toppturkurs for jenter.

High Camp Sunnmøre: 15.-18. mars – Sæbø. Fri Flyts toppturcamp på Sunnmøre har base på Sagafjord Hotell med en rekke kystnære fjelltopper. Skiturene går til utvalgte kremtopper i Sunnmørsalpene.

Vatnahalsen topptur og frikjøringscamp 5.-8. april – Vatnahalsen. Leserturers egen jentecamp arrangeres i samarbeid med IVRIG. Toppturkurs for nybegynnere, toppturer for de litt øvede med kurs i alpin ferdsel og skredsikkerhet, frikjøringskurs for erfarne skikjørere, og splitboard med både kurs og tur. Foredrag og sosialt – av jenter og for jenter.
LES MER: Vatnahalsen topptur og frikjøringscamp for jenter 

Saken fortsetter under

vind oppover Foto Marte Søderlund IVRIG 1200x800
Bli med IVRIG på toppturcamp. Foto: Marte Søderlund

Bli med IVRIG på toppturcamp. Foto: Marte Søderlund

Sunndal Ski Session 5.-8 april – Trædalsbakken. Toppturfestivalen for de som vil lære mer om trygg ferdsel i fjellet arrangeres i år for niende gang. Lær om planlegging, veivalg og vurdering av skredvarsel, turer, kurs og foredrag.

Lofoten split og topptur fæst: 5.-8 april – Hattvika Lodge. Toppturer for ulike nivåer med lokale guider, grilling, afterski.  

High Camp Nord: 12.-15.april – Bodø. Fri Flyts nyeste toppturcamp, og den andre av tre High Camper i 2018. Har base på Saltstraumen Hotell og umiddelbar nærhet til topper som Børvasstindan og topper på Sandhornøya.

The Lofoten Experience: 12.-15. april – Henningsvær. Hva med fisketur etter skrei som afterski? Guidede toppturer for ulike nivåer, grunnkurs i topptur, fisketur med lokalkjente, nordlys og musikk.

Heftye Basecamp: 12.-15. april – Eidsbugarden. Arrangeres av Heftye Opplevelser for fjerde år på rad, med plass til 250 topptur-entusiaster. Festivalen er opptatt av at deltakerne skal få mulighet til å teste sine egne grenser og ferdigheter, nye toppturer, nytt utstyr og nye aktiviteter, samt foredrag, underholding og afterski. Byr blant annet også på kiting.

Myrkleik Fjellfestival 13.-15. april – Myrkdal. Toppturkurs for ferske og halvferske fjellfolk med turplanlegging, skredlære og linjevalg på pensum. Guidede turer på flere nivåer, med mulighet for å bestige Oksen, Breiskrednosi, Horndalsnuten og Solbjørganipa.

Jotunheimen Toppturcamp har to arrangementer i 2018: en ny toppturfestival på Leirvassbu 13.-15. april og klassikeren på Gjendesheim som arrangeres for femte gang 27.-29. april. Har turer for alle nivåer som kan bli gått på egenhånd eller med erfarne fjellførere, badestamp og afterski.

Peakbook Summit: 18.-22. april – Leirvassbu. Arrangeres for andre gang på våren etter tre år med festival i september. En omfattende festival med alt fra nybegynnerkurs og aktiviteter rettet mot barnefamilier, til gode opplevelser for erfarne fjellfolk.

Basecamp Sognefjord: 19.-22. april og 10.-13. mai – Nes Gard. Basecamp Sognefjord arrangeres for fjerde gang. Byr på god tilgang på topper i Sogn, Jostedalen, Hurrungane og på Sognefjellet.

Stavskar toppturcamp: 20.-22.april – Stavskarhytta. Toppturcamp av type krevende i regi av DNT. Flere muligheter for ulike turer, samt kurs og foredrag rundt turplanlegging etter filtermetoden, nødbivuakk, snødekkeundersøkelse med stabilitetstester, terrengvurdering, kameratredning, kameratsjekk, menneskelig faktor, og fornuftige ferdselsmønster i krevende og komplekst terreng.

Les også: Fri Flyts samleside om Norrøna

Saken fortsetter under

Basecamp Sognefjord - Foto Basecamp Sognefjord 1200x800
Basecamp Sognefjorden arrangeres for fjerde gang. Foto: Arrangøren

Basecamp Sognefjorden arrangeres for fjerde gang. Foto: Arrangøren

Ski og seil med Christian Radich i Hjørundfjorden: 22.-26. april og 27. april-1. mai (utsolgt) – Ålesund. Et våreventyr av de sjeldne fra Fri Flyt  Leserturer: Skuta seiler fra Ålesund og ut i havet hvor gjestene er mannskap i en dag før det blir tre dager med toppturer i Sunnmørsalpene ledet av tindevegledere fra Fjellsentralen. Turalternativer både for de med lite erfaring og de som har gått mye i fjellet på ski fra før.

LES MER: Ski og seil med Christian Radich 

Ski & Sail Rosendal: 25.-29. april – Seil med Statsraad Lehmkuhl fra Bergen til Rosendal og tilbake til Bergen. Sov i hengekøyer under dekk, vær med å heise seil og seile, og gå på topptur i Rosendal med Hardanger Åtgaum når skuta legger til kai, og aftersea på skuta hver kveld.

Galdhøpiggen Randonee: 27.april – Spiterstulen. Arrangeres for niende år på rad. Byr på variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag med utgangspunkt fra Spiterstulen, og mange lokalkjente guider. Samling på Afterski-terrassen etter tur er påkrevet! I tillegg blir det som vanlig, kveldsprogram med variert innhold.

High Camp Turtagrø: 3.-6. mai – Turtagrø. Sesongens siste av Fri Flyts tre High Camper er også den som har vært arrangert lengst. Den tradisjonsrike festivalen tilbyr eksklusiv opplevelse for både nybegynnere og erfarne fjellfolk. Har, i tillegg til guida fjellturer, også foredrag og underholdning på ettermiddagene.

Haukeliseter Fjellfestival: 10.-13.mai – Haukeliseter Fjellstue. Toppturfestival for ferske og erfarne fjellfolk i regi av DNT. Lange turer, korte turer, krevende turer, lette turer og alt i mellom, samt foredrag, konkurranser, afterski, quiz, stamp og badstue. 

Folven Randoneefestival: 17.-20. mai – Folven/Stryn. Arrangeres for sjette år på rad i år, og samler både brettkjørere og skikjørere i Stryn. Programmet byr på skredkurs, brattkjøringskurs og guidete turer med erfarne folk, samt afterski, foredrag, workshops, konkurranser og musikk. Spektakulært program på nasjonaldagen med overnattingstur til Skålatårnet for 30 deltakere og fem guider. Bunad er valgfritt.

7. – 10. juni: Strynefestivalen
Strynefestivalen arrangeres av Fri Flyt, og har for mange blitt en naturlig avslutning på skisesongen. Har både toppturer, frikjøringskonkurranser, skilek og fest som fokus, men også tilbud til syklister, klatrere, padlere og turfolk.

Har vi glemt noen? Ta kontakt med oss HER!

Les også: Fri Flyt har samlet alle nyheter, reportasjer, produktomtaler og tester om Sweet Protection. Sjekk dem ut her

Publisert 16. januar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 16. januar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
Karakteristisk gigant og klassiker

Turbeskrivelse Store Smørstabbtinden

dame som kjører ski i pudder
Drømmedag i nordvest

– Tullete bra!

ENKLE TURER: Jotunheimen har en rekke fine, enkle toppturer. Her får du tips til flere. Bilde: Christian Nerdrum
Trygge og familievennlige

6 enkle toppturer i Jotunheimen

I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

SUNNMØRE: Hjørundfjorden rundt er en av mange, råflotte langturer i Norge. Her er Erlend Aunevik midt oppe i 10 000 høydemeter, 11 mil og seks dager på tur. Foto: Øystein Frøyland
Norges fineste langturer

Tre råflotte flerdagers toppturer

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen