/ Topptur

Vinterens toppturcamper

Snøen har ankommet for lengst, og har du lyst til å dra på toppturcamp i vinter er det på tide å planlegge. Her får du oversikten.

Sist oppdatert 19. januar 2015 kl 09.44
Sol og snø - uslåelig kombinasjon på toppturcamp. Foto: Dag Hagen
Sol og snø - uslåelig kombinasjon på toppturcamp. Foto: Dag Hagen

Vinteren er full av samlingspunkter for toppturfolket, der du kan møte likesinnede, bli kjent med flere, oppleve nye fjell og bli bedre på ski. Alle festivalene tilbyr turer med guider, og har fokus på sikker ferdsel underveis. Husk at det lønner seg å være tidlig ute, mange blir fort utsolgt! 

LES OGSÅ: Toppturer på Vestlandet

19.-22. februar Fjellsportfestivalen Sogndal
Med festivalpasset kan du kjøre så mye du vil med laussnøekspressen, delta på alle konkurranser, bli med på fjellsportkveldene, foredrag, afterski og konsert, og få rabatt på kurs og turer uner festivalen.

19.-22. ferbruar Toppturcamp i Storlidalen
I Oppdals topptureldorado kan du bli med på toppturfestival, og bo på Bortistu Gjestegard. Lokalkjente guider er med, og også VPG for testing av utstyr.

12.–15. mars SkiYogaCamp
Karine Falck-Pedersen og Mette Grøsland er duoen bak denne jentecampen, basert på sine to lidenskaper, ski og yoga. Basen for campen er på Sagafjord Hotell på Sæbø. Deltakerne samles til yoga i «Himmelrommet» morgen og kveld, hvor du kan se ut gjennom vinduer i taket. Dagene brukes til toppturer i de sagnomsuste Sunnmørsalpene. Toppturene gir deg de enorme naturopplevelsene og yogaen hjelper deg å finne balansen i kropp og sinn. Campen har som mål å skape en aktiv, men avslappet ramme, og er kun for jenter. Maks 22 deltakere. 

Skjermbilde 2015-01-19 kl. 20.59.21
Skjermbilde 2015-01-19 kl. 20.59.21

26.-29. mars Romsdalsvinter
Romsdalsvinter er Norsk Fjellfestivals vinterutgave, og arrangeres i år for 8. gang. Festivalen har funnet sin plass palmehelga, og mange har gjort det til en tradisjon å starte påska i Romsdalen. Festivalen har fokus på bratt vinterfriluftsliv, og ønsker å tilby alt fra det snilleste til råeste. Her finner du eget toppturkurs for jenter, kanskje du skal vurdere å ta med venninnegjengen hit? Vi nevner dessuten Camp Romsdalsvinter, et tilbud for barn og unge i vinterferieuka (uke 8).  

26 - 29. mars Skicamp Sunnmørsalpane 
Norgesguidene arrangerer for første gang sin egen toppturcamp, og det skjer i Sunnmørsalpene. Her finner du turer for både nybegynneren og for deg som har vært mye på tur før, og turene skreddersys etter hvem som er med. I mellom turene bor du på Sagafjord Hotell på Sæbø. 

14-03-44
14-03-44

9.-12. april Ski- og splitboardfestival Lofoten 
Splitfest, skifest, trugefest, topptur og havfiske er noe av lokkematren til Ski- og splitboardfestivalen i Lofoten. Lokalkjente guider tar deg med på tur, pro-kjører Kaj Zackrisson er med under hele festivalen, og snowboardkjører David Underland gir tilbakemelding på kjøringen din. Overnatting skjer på Hattvika Lodge.

9.-12. april Sunndal Skisession
Med base på Sunndalsøra kan du sikre deg lange nedkjøringer fra toppturfjell i verdensklasse. Her er det sterkt turfokus hele helgen, og du kan få med deg økt innsikt i trygg ferdsel på ski etter flere foredrag med kompetente guider. 

Skjermbilde 2015-01-19 kl. 09.22.59
Skjermbilde 2015-01-19 kl. 09.22.59

13.- 16. april Toppturcamp i Romsdalen
Sammen med lokalkjente og erfarne instruktører utforsker du Romsdals toppturperler. Underveis vil du også få kjennskap til skred- og sikkerhetsvurderinger knyttet til løssnøkjøring, inklusiv bruk av sender-mottakerapparat for skredredning, samt sikre veivalg i fjellet. Overnatting skjer på Trollstigen Resort.

17.-19. april Rosendal skifestival
Her får du en helg spekket med toppturer med vanvittig utsikt, god mat og drikke på Rosendal Turisthotell, foredrag, musikk og mye mer. Fokuset er på kvalitet og naturopplevelse, og guidene i Bre og Fjell tar deg trygt med opp og ned.

rosendal10-1024x576
rosendal10-1024x576

16.-19. april High Camp Lyngen
Fri Flyt arrangerer sin egen toppturcamp i Lyngen, der du har base på Solhov og får spennende turer herfra. her er det turer for alle nivåer, og underveis i helgen får du både foredrag og muligheter for ulike kurs. 

23.-26. april Toppturskolen Hemsedal
Over 3 dager blir deltakerne delt inn små grupper, som har en kvalifisert veileder. Veilederen vil følge opp gruppen tett hele veien. Her vil du lære å planlegge og gjennomføre turen på egenhånd, slik at du kan ta med kunnskapen til videre læring og gode fjellopplevelser.

Foto: Jørgen Aamot
Foto: Jørgen Aamot

24 - 26 april Galdhøpiggen Randonneé
Suksessen Galdhøpiggen Randonneé arrangeres for 6 år på rad. Med utgangspunkt i Galdhøpigg-massivet, og med mange lokalkjente guider, blir det variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag. Og selvsagt samling på Afterski-terrassen etter tur! I tillegg blir det kveldsprogram med variert innhold.

23-26. april Basecamp Sognefjord 
Denne topptursamlingen arrangeres for første gang i år, og campen er lagt til Nes Gard i Luster. Dette er den perfekte basecamp for toppturer i Sogn, Jostedalen, Hurrungane og Sognefjellet. Guider fra Bre og Fjell viser vei, og du kan teste ski fra de lokale skimakerne SGN Skis.

8985511_orig
8985511_orig

23.-26. april Camp Leirvassbu
Skifjell i verdensklasse, garantert gode snøforhold, erfarne og kompetente fjellførere, og fantastisk mat og gjestfriheit av vertskapet på Leirvassbu. Her er fokuset på bratte toppturer på ski, men tilbyr alt fra snille familieturer til krevende alpine toppturer og ryggtraverser. Campen har også program for unger fra 2 år og oppover. 

30. april-03. mai Toppturer i Jotunheimen 19-30 år
DNT ung i Oslo arrangerer topptursamling i Jotunheimen, med teltleir i Leirungsdalen. Her plukker du topper sammen  med turlederne, og har campstemning i teltleiren når turen er over. 

o5.sized
o5.sized

7.-10. mai High Camp Turtagrø 
High Camp Turtagrø ble arrangert for første gang i 2001, og har siden oppstarten blitt samlingspunkt for mange toppurentusiaster. Hurrunganes fantastiske fjell er rett utenfor døren, og det blir turer for alle nivåer. Få også med deg foresdrag og kurs underveis i helgen.  

15. –18. mai: Folven Randoneefestival - Stryn
Folven Camping ved Stryn Sommerskisenter inviterer til 17. mai-feiring og toppturhelg med ski, truger eller splitboard. Alle deltakere bor på Folven, og arrangørene stiller med lokalkjente guider og turer for alle nivåer. Det blir brattkjøringskurs, felles mat, konkurranser, afterski og foredrag. For de som har mulighet, blir det 17. mai-topptur til Skålatårnet med avgang kl. 20, og med overnatting i Skålatårnet til 18. mai. Maks 50 deltakere. 

LES OGSÅ: 15 lette toppturer

10-03-25
10-03-25
Publisert 19. januar 2015 kl 09.44
Sist oppdatert 19. januar 2015 kl 09.44
annonse
Relaterte artikler
dame som kjører ski i pudder
Drømmedag i nordvest

– Tullete bra!

ENKLE TURER: Jotunheimen har en rekke fine, enkle toppturer. Her får du tips til flere. Bilde: Christian Nerdrum
Trygge og familievennlige

6 enkle toppturer i Jotunheimen

I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

Romedalstind på Sunnmøre
Toppturer du bør gå på våren

7 klassiske toppturer du bør gå på våren

SUNNMØRE: Hjørundfjorden rundt er en av mange, råflotte langturer i Norge. Her er Erlend Aunevik midt oppe i 10 000 høydemeter, 11 mil og seks dager på tur. Foto: Øystein Frøyland
Norges fineste langturer

Tre råflotte flerdagers toppturer

Skianleggene stenger, men:

Etter stengetid

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen