/ Topptur

Tøffest i Trøndelag

Midt-Norge har mange vårrenner som ligger og sitrer i utålmodighet etter spenningssøkende skikjørere. Sjekk film fra Storskæra på Allmannberget!

Sist oppdatert: 4. mai 2012 kl 08.58
TRANGT OM PLASSEN: Storskæra på Allmannberget gir en real utfordring. Det har flere smertelig fått erfare. Foto: Bård Smestad.
TRANGT OM PLASSEN: Storskæra på Allmannberget gir en real utfordring. Det har flere smertelig fått erfare. Foto: Bård Smestad.
Lesetid: 2 minutter

Man trenger ikke reise langt fra Trondheim for å finne spektakulære renneopplevelser. Etter jobb fredag rekker man å kjøre ut til Aure og Stabben. Stabben har noen flotte renner både på vest- og østsiden. På kvelden står sola inn i vestrenna og man kan oppleve en fantastisk solnedgang samtidig som man setter trygge svinger i fin slusj. Rennene på østsiden av Stabben ser spektakulære ut fra bomstasjonen på Imarsundsambandet.

Lørdag gikk jeg opp den lange og smale renna, men psyket ut da jeg stod klar på toppen med ski på beina. Det var litt for hard snø. Og litt for bratt denne dagen.

På vei til Oppdal på kvelden ringte skikompis Yngve Dalquist. Han var ivrig på å få kjørt Saurenna eller Gjørarenna som mange kaller den. Den ligger innerst i Sunndalen. Vi hadde dårlig tid, men rakk akkurat opp og ned før det ble mørkt.

Søndag var målet Storskæra på Allmannberget. Vi brukte formiddagen på nydelig cruising ned Storhornet i Storlidalen mens vi ventet på at sola skulle lyse opp renna. Det ble klaff! Renna på Allmannberget viste seg fra sin aller beste side nå søndag, og dette var min første tur ned renna med ski på beina. En herlig opplevelse som jeg anbefaler alle som ønsker en topptur med noe ekstra.

Midt-Norge har mange spektakulære renner. Bruk stegjern og ta med isøksa. Og følg med på vær, snøforhold og temperaturer. Finn ut når sola når inn i rennene. Da kan du stå klar på toppen når forholdene er aller best!

Publisert 4. mai 2012 kl 08.37
Sist oppdatert 4. mai 2012 kl 08.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen