Man trenger ikke reise langt fra Trondheim for å finne spektakulære renneopplevelser. Etter jobb fredag rekker man å kjøre ut til Aure og Stabben. Stabben har noen flotte renner både på vest- og østsiden. På kvelden står sola inn i vestrenna og man kan oppleve en fantastisk solnedgang samtidig som man setter trygge svinger i fin slusj. Rennene på østsiden av Stabben ser spektakulære ut fra bomstasjonen på Imarsundsambandet.

Lørdag gikk jeg opp den lange og smale renna, men psyket ut da jeg stod klar på toppen med ski på beina. Det var litt for hard snø. Og litt for bratt denne dagen.

Annonse

På vei til Oppdal på kvelden ringte skikompis Yngve Dalquist. Han var ivrig på å få kjørt Saurenna eller Gjørarenna som mange kaller den. Den ligger innerst i Sunndalen. Vi hadde dårlig tid, men rakk akkurat opp og ned før det ble mørkt.

Søndag var målet Storskæra på Allmannberget. Vi brukte formiddagen på nydelig cruising ned Storhornet i Storlidalen mens vi ventet på at sola skulle lyse opp renna. Det ble klaff! Renna på Allmannberget viste seg fra sin aller beste side nå søndag, og dette var min første tur ned renna med ski på beina. En herlig opplevelse som jeg anbefaler alle som ønsker en topptur med noe ekstra.

Midt-Norge har mange spektakulære renner. Bruk stegjern og ta med isøksa. Og følg med på vær, snøforhold og temperaturer. Finn ut når sola når inn i rennene. Da kan du stå klar på toppen når forholdene er aller best!