– Det var høy innsats blant motiverte ungdommer, og positive erfaringer som ledere og foreldre kan ta med tilbake til egne klubber og skape entusiasme for randoneesporten, sier Ola Hovdenak til Fri Flyt.

I regi av Romsdal Randoneeklubb, med Ola Hovdenak i spissen, fikk 20 ungdommer i alderen 12-20 år prøvd seg på tradisjoennel utholdenhetsøvelser, klatring og andre type aktiviteter på en ungomdscamp. Deltakerne kom fra ulike deler av landet. Ungdomscampen var forøvrig den første av sitt slag i Norge noensinne. 

Annonse
Malene-blikken-haukoy-randonee
Malene-blikken-haukoy-randonee

TRENING: Malene Blikken Haukøy leder ann foran junioren Jøri Vatten med snødekt Alnestind i bakgrunnen. Foto: Ola Hovdenak

Med seg på treningene var blant annet landslagets Malene Blikken Haukøy, i tillegg til Hans-Inge Klette og Vegard Øie.

– For mange var dette det første møtet med randoneesporten. Mens de yngste hadde fokus på leik og mestring, var det mer alvor for de de litt eldre utøverne som har ungdoms-OL i Lausanne i januar 2020 som mål, sier Hovdenak.

Han sier det nå ser lyst for rekrutteringen til sporten.

– Vi gleder oss til vinteren, der vi tror mange kan vise til gode skiferdigheter. Det blir spennende å se når vi kommer til det første rennet i Myrkdalen i starten av desember.

Ungdomscampen var også en del av uttaket til ungdoms-OL i 2020. Der har Norge to plasser - en til hvert kjønn.

– Etter den innledende «Trolltesten» opp Trollstigen må vi vente til desember før endelig uttak blir gjort, sier Hovdenak.