/ Topptur

– Pallplass i verdenscup har jo egentlig bare vært en fjern drøm

Landslagsferskingen med ny pallplass i randoverdenscupen i Frankrike.

Sist oppdatert 3. februar 2019 kl 23.24
Hans-Inge Klette ble nummer to i U23-klassen på sprintrennet i randoverdenscupenq i Le Devoluy i Frankrike på søndag. Foto: ISMF
Hans-Inge Klette ble nummer to i U23-klassen på sprintrennet i randoverdenscupenq i Le Devoluy i Frankrike på søndag. Foto: ISMF

Hans-Inge Klette, som er på randolandslaget for første gang denne sesongen og debuterte i verdenscupen for to uker siden, kjørte inn på andreplass i U23-klassen (espoir) på søndagens sprint, som gikk i Le Dévoluy i Frankrike. Med tredje beste tid for dagen holdt innsatsen også til pallplass i seniorklassen. 

Les også: Vossing nyeste tilskudd på randolandslaget 

– Helgas, og spesielt dagens prestasjon, betyr selvsagt veldig mye. Pallplass i verdenscup har jo egentlig bare vært en fjern drøm, så det var veldig kult å få det til. Det gir stor motivasjon mot nye konkurranser og til å trene bra i tida som kommer, sier Klette.  

Menn Senior
1. Iwan Arnold, Sveits
2. Arno Lietha, Sveits
3. Hans-Inge Klette, Norge
--
33. Glenn Tore Løland, Norge
44. Vegard Øie, Norge

Menn U23 (Espoir)
1. Arno Lietha, Sveits
2. Hans-Inge Klette, Norge
3. Thiebault Anselmet, Frankrike 

Stein Haustreis ble nummer 22 i kvinner senior

Fullstendige resultater 

Les også: Pangstart på verdenscupkarrieren 

Snøkaos og skredfare 5
Klette forteller om krevende forhold og stor skredfare, spesielt på lørdagens renn, der han ble nummer fem i U21-klassen.

– Jeg vil si forholdene var variable. På grunn av skredfaregrad 5 ble lørdagens individuelle konkurranse ble lagt om til flere runder i og rundt alpinanlegget. Rennet var også prega av kraftige snøbyger. Men på dagens sprint var det veldig bra, med fine løyper og bra vær. 

Nå er norgescuprunden på Kårvatn 23.-24. februar neste konkurransehelg for Klette. De rennene vil også fungere som oppkjøring mot VM, som arrangeres i Sveits i mars.

Publisert 3. februar 2019 kl 23.24
Sist oppdatert 3. februar 2019 kl 23.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen