/ Topptur

Klette blir første norske mannlige verdenscupvinner i randonee

Hans-Inge Klette åpnet verdenscupsesongen med seier på sprinten og tredjeplass i den individuelle konkurransen i Frankrike i helga.

Sist oppdatert: 22. desember 2019 kl 15.41
Hans-Inge Klette (midten) tok sin første verdenscupseier i randonee på lørdagens sprint i Aussois i Frankrike. Foto: Sportdimontagna
Hans-Inge Klette (midten) tok sin første verdenscupseier i randonee på lørdagens sprint i Aussois i Frankrike. Foto: Sportdimontagna
Lesetid: 2 minutter

Med lørdagens sprintseier i Aussois i Frankrike er 22-åringen fra Voss den første norske verdenscupvinneren i randonee for menn. (Malene Blikken Haukøy har også en seier i U23-klassen fra 2013) På lørdagens sprint vant han U23-klassen, men endte hårfint utenfor pallen sammenlagt etter et nervepirrende spurtoppgjør i finaleheatet. 

– Jeg hadde tredjeplassen inne helt til vi var noen meter fra mål. Men det var litt bratt på oppløpet, og jeg hadde ikke hendene i stroppene på stavene, så da jeg skulle sette stavene i bakken kom trinsene feil vei og jeg fikk noen glipptak. Da kom det en bakfra med litt større fart og slo meg med to tideler. Det var litt kjedelig, men jeg må bare lære av det, sier Klette. 

Topp 3 U23 sprint
1. Hans-Inge Klette, Norge, 3:04.0
2. Thibaut Anselmet, Franrike, 3:04.0
3. Nicolo Canclini, Italia,  3:07.0

Fullstendige resultater

Saken fortsetter under

Hans-Inge Klette sprint verdenscup randonee
Hans-Inge Klette vant U23-klassen i sprint under verdenscupåpningen i randonee i helga. Foto: Sportdimontagna

På fredagens individuelle renn ble Klette nummer tre, 12 sekunder fra andreplassen. 

Topp 3 U23 individuell
1. Davide Magnini, Italia, 1:27:53.0
2. Nicolo Canclini, Italia, +3:08.0
3. Hans-Inge Klette, Norge, +3:20.0

Fullstendige resultater 

Vil vinne U23-verdenscupen 
– Jeg hadde håpet at jeg kanskje kunne være med å kjempe om pallen hvis alt klaffet denne helga. Men jeg hadde ikke forventet å vinne. Det gir god motivasjon mot resten av sesongen, og det er deilig å se at kroppen fungerer og at jeg ikke er i noe dårligere form enn i fjor. Det viser at den treningen jeg har lagt ned fungerer, sier Klette, som vant norgesåpningen med knusende margin første helga i desember

Nå ser Klette fram til neste runde i verdenscupen, som går i Andorra 24. til 25. januar. 

– Jeg skal trene masse og trene godt fram til det, og forhåpentligvis er jeg da i enda bedre slag enn nå. Det store målet for sesongen er å være med å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen i U23-klassen, og resultatene fra denne helga var en kjempegod start på sesongen, sier han.

Klette tar imidlertid med seg at han taper unødvendig mye tid på byttene, både der skiene skal av og på sekken og når han skal ha skiene av og på beina. 

– Det har jo mest å si på sprinten, men også på individuell vil jeg ha nytte av raskere bytter. Det går an å tørrtrene på de tingene der, og jeg ser jo at jeg kan oppnå bedre resultater av å blir raskere. 

Hans-Inge Klette individuell verdenscup randonee
Hans-Inge Klette på vei mot tredjeplasss på individuell under verdenscupåpningen i randonee i helga. Foto: Sportdimontagna
Publisert 22. desember 2019 kl 15.41
Sist oppdatert 22. desember 2019 kl 15.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen