Vegard Øie og Lars Erik Skjervheim gikk Norge inn til sjetteplass i lagkonkurransen under årets randonee-VM, som går i Villars i Sveits fra 9. til 16.mars. 

– Hans-Inge (Klette) skulle egentlig gå med Lars Erik (Skjervheim), men etter et par dager med lite energi og litt mageknip, bestemte han seg for å gi plassen sin til Vegard. Det var en voksen avgjørelse å ta, ettersom dette var ett av de store målene til vossebanden Lars Erik og Hans-Inge denne sesongen, sier Mikkel Frodahl i støtteapparater til det norske landslaget. 

Les også: VM-klar gjeng 

Det skulle vise seg å være en god avgjørelse. Mesterskapsdebutanten, som gikk inn til 19. plass på vertikalkonkurransen på onsdag, bidro til å sikre Norge tidenes så langt beste VM-plassering i øvelsen. Italia dominerte lagkonkurransen med tre lag blant de fem beste og to lag på pallen.

– Vegard imponerte vanvittig, og hadde sin sterkeste dag i VM hittil. Vi gikk inn til en fantastisk sjetteplass, bare slått av Sveits, Italia og Frankrike, sier han. 

– Jeg hadde gode bein og fin form i dag, så da var det bare å pushe på. Jeg og Lars Erik var et meget godt makkerpar i dag. Vi hadde en veldig tett kamp om femteplassen, men dessverre greide italienerne å snike seg foran. Uansett ble det ble en veldig positiv mesterskapsdebut fra min side, og det gir masse motivasjon for videre satsing, sier Øie.

Topp 3 lagkonkurranse
1. Sveits (Werner Marti/Rémi Bonnet), 50:37
2. Italia (Michele Boscacci/Robert Antonioli), 50:31
3. Italia (Nadir Maguet/Matteo Eydallin), 51:41
--
6. Norge (Lars Erik Skjervheim/Vegard Øie), 52:32 

Fullstendige resultater 

Mesterskapet har vært preget av mye ekstremt vær og stor skredfare, og fredagens konkurranse ble ikke noe unntak.

– På grunn av høy skredfare på nivå fire og veldig dårlige værmeldinger, ble det i dag en uvanlig kort lagkonkurranse, sier Frodahl. 

Vanligvis er lagkonkurransen arrangert i en løype på minst 2000 høydemeter i teknisk fjellterreng. I dag ble det bare rundt 1000 høydemeter og kort løype.

Tidenes beste VM for Norge
I morgen avsluttes VM med stafett, men Norge stiller ikke lag i den øvelsen. 

– Vi har ikke nok utøvere til å stille lag, så da går turen hjem til Norge i stedet. Dette har vært et historisk godt mesterskap for Norge. Aldri før har vi vært så nærme verdenseliten i samtlige distanser. Det viser at det gror vanvittig godt i Norge for tiden, sier Frodahl. 

Hans-Inge Klette åpnet årets rando-VM med andreplass i U23-klassen på sprinten sist helg. Deretter ble det 13.plass til Lars Erik Skejrvheim på den individuelle konkurransen på tirsdag, og 19.plass til Vegard Øie i vertikal på onsdag. 

Les også: 
Landslagsgutta imponerte i vertikal 
Karrierebeste til Skjervheim på individuell, Haustreis på sjukehus 
Brakk skoen, tok sølv på sprinten 

Alt om topptur og randonee