/ Topptur

– Aldri har vi vært så nærme verdenseliten

Tidenes rando-VM for Norge, kronet med sjetteplass i lagkonkurransen.

Sist oppdatert: 15. mars 2019 kl 22.55
Lars Erik Skjervheim (foran) og Vegard Øie sikret Norge sjetteplassen i rando-VM i Sveits fredag. Foto: NSF
Lars Erik Skjervheim (foran) og Vegard Øie sikret Norge sjetteplassen i rando-VM i Sveits fredag. Foto: NSF
Lesetid: 3 minutter

Vegard Øie og Lars Erik Skjervheim gikk Norge inn til sjetteplass i lagkonkurransen under årets randonee-VM, som går i Villars i Sveits fra 9. til 16.mars. 

– Hans-Inge (Klette) skulle egentlig gå med Lars Erik (Skjervheim), men etter et par dager med lite energi og litt mageknip, bestemte han seg for å gi plassen sin til Vegard. Det var en voksen avgjørelse å ta, ettersom dette var ett av de store målene til vossebanden Lars Erik og Hans-Inge denne sesongen, sier Mikkel Frodahl i støtteapparater til det norske landslaget. 

Les også: VM-klar gjeng 

Det skulle vise seg å være en god avgjørelse. Mesterskapsdebutanten, som gikk inn til 19. plass på vertikalkonkurransen på onsdag, bidro til å sikre Norge tidenes så langt beste VM-plassering i øvelsen. Italia dominerte lagkonkurransen med tre lag blant de fem beste og to lag på pallen.

– Vegard imponerte vanvittig, og hadde sin sterkeste dag i VM hittil. Vi gikk inn til en fantastisk sjetteplass, bare slått av Sveits, Italia og Frankrike, sier han. 

– Jeg hadde gode bein og fin form i dag, så da var det bare å pushe på. Jeg og Lars Erik var et meget godt makkerpar i dag. Vi hadde en veldig tett kamp om femteplassen, men dessverre greide italienerne å snike seg foran. Uansett ble det ble en veldig positiv mesterskapsdebut fra min side, og det gir masse motivasjon for videre satsing, sier Øie.

Topp 3 lagkonkurranse
1. Sveits (Werner Marti/Rémi Bonnet), 50:37
2. Italia (Michele Boscacci/Robert Antonioli), 50:31
3. Italia (Nadir Maguet/Matteo Eydallin), 51:41
--
6. Norge (Lars Erik Skjervheim/Vegard Øie), 52:32 

Fullstendige resultater 

Mesterskapet har vært preget av mye ekstremt vær og stor skredfare, og fredagens konkurranse ble ikke noe unntak.

– På grunn av høy skredfare på nivå fire og veldig dårlige værmeldinger, ble det i dag en uvanlig kort lagkonkurranse, sier Frodahl. 

Vanligvis er lagkonkurransen arrangert i en løype på minst 2000 høydemeter i teknisk fjellterreng. I dag ble det bare rundt 1000 høydemeter og kort løype.

Tidenes beste VM for Norge
I morgen avsluttes VM med stafett, men Norge stiller ikke lag i den øvelsen. 

– Vi har ikke nok utøvere til å stille lag, så da går turen hjem til Norge i stedet. Dette har vært et historisk godt mesterskap for Norge. Aldri før har vi vært så nærme verdenseliten i samtlige distanser. Det viser at det gror vanvittig godt i Norge for tiden, sier Frodahl. 

Hans-Inge Klette åpnet årets rando-VM med andreplass i U23-klassen på sprinten sist helg. Deretter ble det 13.plass til Lars Erik Skejrvheim på den individuelle konkurransen på tirsdag, og 19.plass til Vegard Øie i vertikal på onsdag. 

Les også: 
Landslagsgutta imponerte i vertikal 
Karrierebeste til Skjervheim på individuell, Haustreis på sjukehus 
Brakk skoen, tok sølv på sprinten 

Alt om topptur og randonee   

Publisert 15. mars 2019 kl 22.55
Sist oppdatert 15. mars 2019 kl 22.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen