Hilaree Nelson forsvant i et forsøk på å kjøre på ski fra toppen av fjellet Manaslu (8163 moh.) på mandag. Hun ble funnet omkommet på onsdag og flydd ned fra fjellet.

Nelson ble 49 år gammel.

Annonse

I dag ble hun kremert i Kathmandu. Buddhistmonker utførte tradisjonelle ritualer under kremasjonen. I følge en melding fra nyhetsbyrået AFP skjedde kremasjonen ved Swayambhu Nath-stupaen i Kathmandu, et hellig sted for buddhister. Båren ble kjørt dit bakpå planet til en lastebil, skriver The Guardian.

Venner, familie og klatrere deltok under serimonien.

– Jeg føler at dette er slik hun hadde ønsket det, sa hennes partner Jim Morrison til AFP.

Hilaree Nelson var en av verdens beste brattskikjørere, kanskje mest kjent for en nedkjøring fra Lhotse i 2018.

– Hennes utstråling kommer til å fortsette å påvirke oss alle, sa Morrison.

Morrison fortalte AFP at han vil ta med asken hjem til USA, der Nelsons to barn fra et tidligere ekteskap bor.

1972-2022: Hilaree Nelson døde 49 år gammel. Foto: The North Face
1972-2022: Hilaree Nelson døde 49 år gammel. Foto: The North Face

Ulykken skjedde på parets andre forsøk på å nå toppen av Manaslu og kjøre ned på ski. De hadde snudd på grunn av vanskelige forhold noen dager før ulykken.

Slik har Morrison beskrevet ulykken:

– Vi nådde fjellets høyeste punkt i temmelig krevende forhold. Vi skifta fra opp- til nedoverutstyr i vind og kulde, med en plan om å kjøre ski rundt hjørnet og møte sherpaene som hjalp oss. Jeg kjørte først, og noen svinger bak meg fulgte Hilaree etter. Hun utløste et lite snøskred, falt, og ble feid ned en smal snøflanke på sørsiden av fjellet – motsatt side av der vi skulle kjøre ned, skriver Morrison på Instagram.