Merke: Moonlight skis

Med målene 135-109-124 i lengde 189 har Moonlight All Mountain målene til en skikkelig storfjellsplanke, men vekta til et par langt mindre og kortere toppturski. Ifølge Moonlight-gründer Bjarte Hollevik er den lave vekta et resultat av karbon fra aller øverste hylle.

– Alle vet at hvis du går for en full karbonramme i sykkelverdenen, så koster det. Vi har gått for mye mer en bare en full karbonramme. Til og med innmaten i skiene er flere steg over hva karbon symboliserer og koster i sykkelverden. Resonans-breakeren er heller ikke billig -men den funker, rapporterer Hollevik.

Sistnevnte er et spesielt kjernemateriale som skal gi skiene oppførselen til tyngre ski. Det er ikke trekjerne i de letteste modellene, men bambus brukes i sideveggene. Gründeren vil ikke gå inn på detaljene i produksjonen, men avslører at skiene ikke lenger lages i Italia –men hos Åre skidfabrik i Sverige som blant annet lager ski også for Stereo, Åsnes og Extrem.

Se mer av neste sesongs utstyr her!

– Ette tre år med utvikling har vi endelig funnet ut hvordan vi skal lage superlette ski som fungerer. Sentralt er LL-rockeren, som rett og slett betyr lang og lav rocker –noe som også er å finne på konkurranseskien, sier Hollevik.

All-Mountain_189
All-Mountain_189

All Mountain.

Moonlight All Mountain kommer i lengdene 159, 179 og 169 i tillegg til nevnte 189, og den oppgitte vekten på den korteste lengden er beskjedne 860 gram –nesten som konkurransespesifikke toppturski. Målene varierer noe etter lengde, 159-versjonen er 100 millimeter på midten.

Prisen på All Mountain blir 13 499 kroner.

All Mountain kommer også i en litt mykere –og faktisk lettere- versjon som heter Butterfly (til samme pris):

Butterfly
Butterfly

Butterfly.

Moonlights lanserer også en rekke andre ski til neste sesong, blant annet et par ski for konkurranser i skialpinisme. The Northern Light Race har oppgitt vekt på bare 615 gram i lengde 166 og målene 95-70-85.

– LL-rockeren og geometrien er nøkkelen til kjøreegenskapene på de letteste skiene, også race-skien har rocker, noe som er nærmest uhørt i konkurransesammenheng. Men det funker, sier designer Hollevik.

Pris: 12 499 kroner.

northern-light-race
northern-light-race

Northern Light Race.

Northern Light –uten etternavnet Race- er en bredere og lengre versjon av konkurranseskien, og skal være øremerket de lange og tunge turene med ambisiøse nedkjøringer. Kommer kun i lengde 173 og målene 110-84-99. Oppgitt vekt er 800 gram, og pris: 12 999 kroner:

northern-light
northern-light

Northern Light.

The Eagle er en noe bredere toppturski med kortere svingradius. Midtbredden er like under 10 centimeter, og oppgitt vekt varierer mellom 920 og 990 gram.

The-Eagle
The-Eagle

The Eagle.

The Terne er en litt mykere versjon av ørneskia, oppgitt vekt er 910 gram i lengde 177. Prisen på både Eagle og Terne blir 13 499 kroner.

Terne
Terne

The Terne.