Den planlagte sammenslåingen av Sport 1 og Intersport var ventet å bli avgjort 19. juni i år. Men nå er det klart at Konkurransetilsynet ikke vil være klare før etter sommeren.

De gjør det også klart at det kan bli aktuelt med inngrep i det som vil bli en ny gigantkjede i sportsbransjen. De har nå sendt varsel til de nye eierne, Olav Nils Sunde og Bjørn Rune Gjelsten.

– At vi har sendt ut dette varselet betyr at tilsynet mener det er rimelig grunn til å tro at denne virkningen kan oppstå. Men dette er basert på foreløpige vurderinger, og saken er fremdeles til behandling, sier seniorrådgiver Jan Kristoffer Høiland i Konkurransetilsynet til E24, som først omtalte saken.

Sammenslåingen av de to store sportskjedene skjer etter at Gresvig, som eide G-Max, G-Sport og norske Intersport, gikk konkurs tidligere i år.

Konkursen sendte sjokkbølger gjennom sportsbransjen, men etter noen uker ble det klart at tidligere eier Olav Nils Sunde kjøpte tilbake selskapet sammen med Bjørn Rune Gjelsten, som fra før eide Sport 1-kjeden. De betalte rundt 900 millioner kroner for konkursboet.

– Tilsynet har sett at det ikke er mulig å avslutte saken i løpet av de første 25 virkedagene som har gått siden vi fikk meldingen, og ved varselet utvides saksbehandlingsperioden til maksimalt 85 virkedager, sier Høiland til E24.

Blant annet har XXL, Sport Outlet og Stadion svart at de frykter mindre konkurranse på pris i sportsbransjen, og at det kan oppstå monopolsituasjoner.