Utvider fristen for Sport 1 og Intersport-godkjenning

Konkurransetilsynet kunne ikke godkjenne sammenslåingen av Sport 1 og Intersport innen tidsfristen. Dermed blir det utsatt frist for den potensielt nye gigantkjeden.

Sist oppdatert 8. juni 2020 kl 07.00
Intersport Sport 1
UTVIDER: Konkurransetilsynet utvider fristen for godkjenning av sammenslåingen. Her fra en Intersport-butikk. Foto: Intersport

Den planlagte sammenslåingen av Sport 1 og Intersport var ventet å bli avgjort 19. juni i år. Men nå er det klart at Konkurransetilsynet ikke vil være klare før etter sommeren.

De gjør det også klart at det kan bli aktuelt med inngrep i det som vil bli en ny gigantkjede i sportsbransjen. De har nå sendt varsel til de nye eierne, Olav Nils Sunde og Bjørn Rune Gjelsten.

– At vi har sendt ut dette varselet betyr at tilsynet mener det er rimelig grunn til å tro at denne virkningen kan oppstå. Men dette er basert på foreløpige vurderinger, og saken er fremdeles til behandling, sier seniorrådgiver Jan Kristoffer Høiland i Konkurransetilsynet til E24, som først omtalte saken.

Sammenslåingen av de to store sportskjedene skjer etter at Gresvig, som eide G-Max, G-Sport og norske Intersport, gikk konkurs tidligere i år.

Konkursen sendte sjokkbølger gjennom sportsbransjen, men etter noen uker ble det klart at tidligere eier Olav Nils Sunde kjøpte tilbake selskapet sammen med Bjørn Rune Gjelsten, som fra før eide Sport 1-kjeden. De betalte rundt 900 millioner kroner for konkursboet.

– Tilsynet har sett at det ikke er mulig å avslutte saken i løpet av de første 25 virkedagene som har gått siden vi fikk meldingen, og ved varselet utvides saksbehandlingsperioden til maksimalt 85 virkedager, sier Høiland til E24.

Blant annet har XXL, Sport Outlet og Stadion svart at de frykter mindre konkurranse på pris i sportsbransjen, og at det kan oppstå monopolsituasjoner.

Publisert 8. juni 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 8. juni 2020 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen