Nå skal North Face satse på toppturer

2018-STÆSJ: The North Face lanserer for første gang en egen kleslinje laget for skiturer.

Sist oppdatert: 7. februar 2017 kl 12.46
NY TOPPTURSERIE: North Face lanserer en ny linje i Summit-serien - laget for toppturer. Her i herreversjon (venstre) og dameversjon (høyre). Foto: Anders Holtet
NY TOPPTURSERIE: North Face lanserer en ny linje i Summit-serien - laget for toppturer. Her i herreversjon (venstre) og dameversjon (høyre). Foto: Anders Holtet

For første gang i historien til den amerikanske utstyrsgiganten North Face lanserer de en egen linje laget for skiturer i fjellet, som byr på både lavere vekt og mer passende snitt. Jakken går inn i den allerede kjente Summit-serien fra North Face, som blant annet har stått for klærene laget for høyfjellsklatring og ekspedisjoner.

Serien består av et mellomlagsplagg, i tillegg til en skalljakke og bukse. Jakken kommer i to varianter, men det er Summit L5 Gore-tex Pro Jacket, den mest omfattende av de to, som virker mest spennende.

Tradisjonelt har det vært Steep-kolleksjonen som har stått for jakkene fra North Face som er egnet for skikjøring.

– Det er flere og flere  som går skitur, og da har vi sett behovet for å skille ut Steep og tur-serien på grunn av snitt og passform. Vi ser jo hva de som kjører for North Face holder på med, og de har sett nytten av et lett plagg med god bevegelse, sier Bjørn Kvigne i North Face Norge.

Summit L5 Gore-tex Pro Jacket veier 500 gram og har en veiledende pris på 6599 kroner. Buksen, som heter L5 Gore-Tex Pro Bib, veier 450 gram og har en veiledende pris på 4999 kroner.

Det betyr at utstyret til sammen veier såvidt under en kilo. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

lettere
lettere

LETTERE: Jakken kommer også i en lettere versjon, Proprius. Foto: Anders Holtet

Den lettere versjonen, L5 Proprius Gore-Tex Active Jacket, veier 440 gram og koster 4400 kroner, har kun en lomme og ikke snøskjørt. 

I tillegg til lettvekts-serien lanserer også North Face et nytt flaggskip i frikjøringskolleksjonen Steep. Der kommer Steep Fuse Brigadine Jacket, med en veiledende pris på 8800 kroner - og tilhørende bukse til 6599 kroner.

– Teknologien i jakka gjør at du sikrer deg loose cut og fritt bevegelsesmønster i de store fjella. Dette er en jakke utvikla sammen med Xavier De La Rue (storfjellskjører på snowboard, red.anm.). Passformen på den jakka har gjort at blant annet han, som vanligvis kjører med XL, har kunnet gå ned til medium, fordi den er bedre tilpassa, sier Kvigne.

north face2
north face2

Her er den nye Fuse-serien. Herreversjon til venstre og dameversjon til høyre. Foto: Anders Holtet

Publisert 7. februar 2017 kl 12.46
Sist oppdatert 7. februar 2017 kl 12.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen