Merke: Sweet Protection

 

Volata er en temmelig eksklusiv nyhet fra hjelm-ekspertene i Sweet. Racehjelmen Volata skal være hjelmen som beskytter hue best av alle Sweet noensinne har laget. Den kommer med avtakbar hakebeskytter, med og uten MIPS, med og uten karbon, og en konstruksjon som skal være svært lett i forhold til beskyttelsesevne. I tillegg har Sweet laget en nokså dyr Limited Edition versjon som er signert av selveste Aksel Lund Svindal.

840067_volata_wc_carbon_mips_le-natural_carbon-front
840067_volata_wc_carbon_mips_le-natural_carbon-front

Volata kommer i fem varianter:

  • Volata: 2 299 kroner

  • Volata MIPS: 2 599 kroner

  • Volata MIPS Team Edition (spesialdesignet for og med alpinistene Henrik Kristoffersen og Tina Weirather): 2 699 kroner

  • Volata World Cup Carbon MIPS: 5 999 kroner

  • Volata World Cup Carbon MIPS Limited Edition (Signert av Aksel) 200 stk: 10 000 kroner

Switcher er den andre nyheten fra Sweet neste sesong. Denne setter ny Sweet-rekord i ventilasjon, og skal kombinere dette med veldig lav vekt.

– Dette er en svært brukervennlig hjelm med optimaliserte funksjoner som lav vekt og økt komfort, uten at det går på bekostning av sikkerhet, sier seniordesigner i Sweet, Thomas Larsen Røed. 

Switcher har blant annet en kombinasjon av stivhet og fleksibilitet for å sikre maksimal beskyttelse av hodet. Hjelmen kommer også med flere nye detaljer, blant et hjul som raskt justerer 20 ventiler fordelt rundt omkring på hjelmen.

840053_switcher_mips-gloss_white-front
840053_switcher_mips-gloss_white-front

– Utrolig enkel å bruke, og gir svært effektiv ventilering, sier Larsen Røed.

Switcher kommer med og uten MIPS – systemet som gjør at hjelmen kan rotere på hodet for å fordele trykk fra sammenstøt – og koster henholdsvis 2 199 og 2 499 kroner.

Les flere saker om topptur på ski