Merke: Arc'teryx Voltair

Det er frikjøringsbloggen Wildsnow, drevet av norgesvenn Lou Dawson, som gjør den noe uvanlige demonstrasjonen av den kraftige skredsekken. 

Den nye sekken fra Arc'teryx, Voltair, ble presentert i desember i fjor. Fri Flyt var tilstede da sekken ble presentert i Canada. Sekken er batteridreven, og skal løse problematikken rundt svak kapasitet i kalde forhold. Ifølge produsenten skal den fungere like bra etter fem dager i 30 minusgrader.

Det enormt kraftige batteriet har vekket oppsikt, og Lou koblet opp en Handpresso for å demonstrere kraften. Resultatet er rykende fersk kaffe.

Dawson understreker flere ganger at dette er en demonstrasjon, og at man på ingen måte bør demontere sikkerhetsutstyr på denne måten.

Sekken kommer i både 20 og 30 liter, og ballongen rommer 150 liter. Sekken lanseres høsten 2016, og har en prislapp på 11.999 norske kroner, uavhengig av hvilken størrelse du velger. Batteri og lader koster henholdsvis 3599 kroner og 799 kroner. 20-litersversjonen veier 3,235 kilo, mens de ekstra ti literne vil gi en vekt på 3,465 kilo.

Se video her: