Fischers stive topptursko

2019 STÆSJ: Fischer lanserer toppturstøvel på halvannen kilo med 55 grader gåutslag og fleks som godkjennes av en kar med 23 verdenscupseire i storslalåm.

Sist oppdatert: 15. desember 2017 kl 11.24
ALLSIDIG NYHET: Fischer mener at deres nye Ranger Free-støvel, som lanseres neste sesong, fjerner behovet for å ha mer enn en alpinstøvel. Her er det Fischers teamkjører Sandra Lahnsteiner som kjører med skoa i Engelberg denne uka. Herremodellen med 130 fleks til venstre, og den litt mykere damestøvelen til høyre. Foto: Oskar Enander
ALLSIDIG NYHET: Fischer mener at deres nye Ranger Free-støvel, som lanseres neste sesong, fjerner behovet for å ha mer enn en alpinstøvel. Her er det Fischers teamkjører Sandra Lahnsteiner som kjører med skoa i Engelberg denne uka. Herremodellen med 130 fleks til venstre, og den litt mykere damestøvelen til høyre. Foto: Oskar Enander

Ranger Free heter støvelen, og den kommer i butikken neste høst. Men Fischer har allerede sluppet katta ut av sekken, og de viktigste detaljene på den nye, kjøreorienterte toppturstøvelen er:

  • 1540 gram i str. 26,5 (1 607 gram på undertegnedes kjøkkenvekt med undertegnedes customsåler)

  • 55 grader gåutslag

  • 99 mm lestbredde

  • Fire spenner + bred borrelåsstropp

  • GripWalk-såle fra Vibram skal gi godt feste på all slags underlag

  • Kompatibel med både tech- og vanlige alpinbindinger

  • 130 fleks

Og nettopp det siste var viktig for Fischer å understreke da de lanserte støvelen for europeisk media i Engelberg i Sveits denne uka. For å markere hvor stiv støvelen er hadde de med seg selveste Michael von Grünigen (kanskje verdens beste storslalåmkjører noensinne, med 23 verdenscupseire og fire ganger vinner av verdenscupen i storslalåm) hvis oppdrag var å skryte av støvelen. Siden det ikke fins noen standard for fleks i skistøvler formulerte von Grünigen det slik:

– Denne skoa har ekte, alpin 130-fleks. Nesten like stiv som racingstøvlene våre. Jeg savner ikke de reindyrka bakkestøvlene mine når jeg bruker disse.

IMG_5737
IMG_5737

STARSTRUCK: Den er en eiendommelig følelse når verdenshistoriens beste storsalåmkjører står på knærne og skrur bindingene dine. Foto: Tore Meirik

Enkelt skifte

Hemmeligheten bak fleksen skal være en temmelig avansert miks av grilamid og karbonfiber i skallet.

Se flere bilder av den nye toppturstøvelen i galleriet under artikkelen!

Systemet som skifter mellom gå- og kjørefunksjon er skjult inne i skallet, og man skifter med en bryter som ligger parallelt med den øverste spennen. Dermed kan man både skifte samtidig som man låser spenna, og man kan beholde kjøremodus selv om spennene er åpne.

God miks

Pressekorpset fikk prøve støvelen på nydelige forhold i Engelberg (som har sin beste sesongstart noensinne, ifølge fotograf Oskar Enander som bor der), både med carvingski i bakken, med frikjøringsski i puddersnøen og med toppturski i både opp- og nedoverbakke. De tre timene med kjøring avslører at støvelen har en sjeldent god blanding mellom stiv fleks og gode gåegenskaper, samtidig som passformen føles bra.

Fri Flyt kommer med en grundigere testrapport i løpet av vinteren!

images_rangerfree_pressintro-(19)
images_rangerfree_pressintro-(19)

55 GRADER: Temmelig stort gåutslag for en firespenners toppturstøvel, kombinert med stiv fleks. Foto: Oskar Enander

Flere versjoner

Fischer Ranger Free-støvelen kommer i tre herreversjoner og to dameversjoner. Den stiveste og dyreste heter 130 og får utsalgspris mellom 7 og 8000 kroner når den kommer i norske butikker høsten 2018. Den nest dyreste er noe tyngre og litt mykere, og den rimeligste er enda litt tyngre og mykere, og mangler i tillegg tech-inserts.

Den dyreste damestøvelen har lavere skaft og ekstra isolert innerstøvel, og fleks på 110. Den rimeligste damestøvelen er mykere, tyngre og mangler tech-inserts.

Publisert 15. desember 2017 kl 11.24
Sist oppdatert 15. desember 2017 kl 11.24
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen