Merke: Armada

Sportsgiganten Amer Sports fra Finland kjøper det amerikanske skimerket Armada. Det ble kjent i en pressemelding onsdag morgen.

– Oppkjøpet gjør at vi kan satse hardere i det amerikanske markedet, hvor Armada har en sterk merkevare. Vi har også samarbeidet med merket tidligere. Vi er glad for å ønske Armada velkommen i vår allerede sterke portefølje, sier Michael Schineis, sjef for Amer Sports Winter Sports Equipment-del.

Ifølge Amer Sports har Armada en omsetning på omlag 85 millioner kroner. Selskapet blir solgt for omlag 35 millioner kroner - halvparten betaler Amer kontant. Oppkjøpet gjelder distribusjon, åndsverk og alle Armadas produkter. 

– I Norge blir det den samme fyren som alltid som skal holde på med Armada. Det blir meg, sier Paul Fredrik Berg i Quarterinq.

Armada ble startet i 2002 av skilegender som Tanner Hall, JF Cusson og avdøde JP Auclair.

Berg har jobbet med Armada i Norge siden skimerket startet. 

– Vår daglige virksomhet blir helt uforandret når det gjelder salg og distribusjon, sier Berg.

Han ser positivit på Armadas mulighet til å utvikle seg med store Amers støtte i ryggen.

Armada var på mange måter et opprør mot store, etablerte merker som Salomon. Da Armada ble startet hadde Auclair kjørt for Salomon i en årrekke, og var blant annet involvert i lanseringen av Salomons første twintip-ski, 1080.

Tre år senere brøt han altså med merket, og dannet Armada - et selskap ment å være av og for kjørerne. Teamet var blant annet tungt involvert i produktutviklingen, og eide deler av selskapet selv.

Tanner Hall har blant annet kjørt for skimerket hele karrieren, og Armada har et sterkt team bestående av blant annet X Games-favoritt Henrik Harlaut, Sammy Carlson og Jacob Wester.

Amer Sports eier fra før flere sterke merkevarer som Arc'teryx, Salomon og Atomic. Armada har tidligere produsert skiene sine hos sistnevnte.