Bjorli Skisenter

Pudderalarm, cruiseføre, skogskjøring, park og litt topptur. Bjorli er en mild innføring i alt det beste skikjøring innebærer.

Sist oppdatert 13. oktober 2021 kl 12.00
Bjorli skisenter offpise guide fri flyt
Hovedheisen, en seksseter som løfter 460 meter, er planlagt oppdatert i nær fremtid. Foto: Bjorli skisenter

Bjorli i Lesja er et av de aller mest snøsikre anleggene i landet, ofte med gode forhold fra november. Romsdalinger, sunnmøringer og tilreisende dansker kommer hit for å oppleve høyfjellet. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Det går ikke en skisesong uten at det går en pudderalarm oppe på Bjorli. Fjellene i nærheten er også gangbare på randonee, og parken er ikke så verst.

  

Løypekart og snøforhold

løypekart bjorli skisenter guide fri flyt
Relativt få heiser ifht nedfarter, men mye boltreplass for frikjøring på Bjorli

Bjorli har avskjermet barneområde med to skitrekk. Bjorliløypa og Bjorlikrusen er lange og enkle løyper fra topp til bunn i anlegget. Bøvra er en svartmerket og mer krevende nedfart, mens Lysløypa er den mest brukte.

I tillegg til resort-tilbudet tilknyttet "sentrum" på Bjorli, er det enkel servering i bunnen av bakken.

Bjorli har vært opp og ned med satsning på terrengpark (her har de til og med hatt halfpipe!). Har de siste årene hatt en lang og variert parklinje på ski høyre fra T-kroken.

Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Bjorli Skisenter.

 

Bjorli park friflyt
Parken har vært et satsningsområde på Bjorli. Foto: Tore Meirik

Offpiste og topptur

Bjorli byr på åpent og ganske slakt terreng. Derfor vil ikke Bjorli regnes blant de fremste løssnøstedene. Men det er muligheter for fine løssnøopplevelser på snaufjellet fra Bjorlihø (1250 moh.) og i det kuperte terrenget til (skikjørers) venstre fra toppen av Ekspressheisen.

Toppturalternativet innenfor anlegget er det er langt flere å ta av. Raudmyrhøa, Kollhøe og Toppen er tre topper i nær avstand fra toppheisen i anlegget. 

Storhøi på 1868 m.o.h. er kanskje den gjeveste turen med utgangspunkt i anlegget. Det finnes også en mengde turer på andre siden av dalen. De er beskrevet i den nyeste utgaven av Halvor Hagens Toppturer i Romsdalen.

 

Fri Flyt - reportasjer

Her er en turrapport fra en stor pudderdump på Bjorli fra Simen Berg, komplett med bilder og video.

Fri Flyt dro på snøjakt en gang i desember og produserte en litt billig offpiste-guide fra Bjorli skisenter. Les den her!

Samme redaktør i Fri Flyt har skrevet en lengre featuresak om hvordan man bygger slake skisentre i Norge.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Bjorli ligger midt på fjellet forbi Lesja og Dombås, og er tilgjengelig både med tog (Raumabanen) og bil (ta av til E136 på Dombås). Her finner du anlegget på google maps. 

Bjorli har alt fra hotell med svømmebasseng til ulike hytter i umiddelbar nærhet til skisenteret. Det er afterski både ved skiheisen, på hotellene og puben Ruggen. 

 

Bjorli Skisenter Lesja

www.bjorliskisenter.no

61 24 55 77

Antall heiser: 6

Antall nedfarter: 11

Lengste nedfart: 4000 meter

Høydeforskjell: 650 meter

Heiskort: 350 kroner

Hvor: 56 km fra Dombås, 107 km fra Molde, 169 km fra Ålesund, 401 km fra Oslo, 255 km fra Trondheim

Åpningstider: Ikke angitt for 2020/21

Publisert 13. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 13. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen