Om Marte Tveten

  • 22 år fra Lier.

  • Er i Alpene for fjerde år på rad.

  • Har base i Bruson, Verbier.

  • Startet konkurransekarrieren i fjor. Satser på FWQ i Alpene.

  • Sponset av Helly Hansen.

Verbier freeride week var første Freeride World Qualifier konkurranse for 2016 (bortsett fra Røldal som var i april 2015). Mellom 10-17 januar ble det holdt tre konkurraser, to 2* og en 3* konkurranse.

I store deler av Alpene har det kommet store mengder snø de siste 2 ukene. Med skredfare på 4 og minimale værluker var det på hengende håret det ble konkurrase. Down day på mandag og tirsdag gjorde ingenting. 40 cm freshies over natta, 100 frikjørere samla i skogen i Bruson var heller ikke feil. 

mm
mm

Onsdag var det en ørliten værluke og første konkurransen ble comfirmed. Konkurransefacet ble et lekent men ganske flatt face i Bruson, som var det eneste facet som ikke hadde sklidd ut og som hadde nogelunde sikt siden det lå under tregrensa. De norske på starten var Sindre Holtet, Nikolai Schirmer og jeg. Sindre kjørte veldig bra fram til han dessverre falt etter en 360.

Med et så lekent face kunne alle gutta hente fram triks. Nikolai kjørte stabilt og satte en stor 360, men falt helt på slutten når han skulle avslutte med butter. Jeg valgte en mer teknisk enn leken linje, landa klippa så var stoka på det. Det resulterte i 7.plass.

Torsdag var egentlig siste dagen som var satt av til den andre 2* konkurransen, men siden det snødde hele dagen ble den heller flytta til fredagen. Nikolai måtte til

Tignes for Linecatcher og Sindre hadde flybillett hjem torsdag kveld. Så på start fredag av de norske var det bare meg. Og siden det fremdeles var høy skredfare og liten værluke, ble det samma face en gang til. Jeg kjørte helt ski venstre og ut på en blind klippe, landa og rett ned mellom små trær og greiner. Det endte med en 4. plass med 72,67 poeng. 

Lørdag og søndag var det satt av til den 3* konkurrasen og facen var endelig flytta opp til Verbier. Søndag var konkurransen confirmed, men dårlig sikt og snø gjorde at bare snowboard woman fikk kjørt og deretter avlyst.