Bomse-babes

Marte Tveten (21) og Kjerstine Skjøtskift (23) tilbringer vinteren i Italia, og jentene gir oss faste filminnslag fra vinteren i Alpene.

Sist oppdatert 19. januar 2015 kl 13.14
SHITFUCK CONDITIONS: …Som er trendordet for vanskelig føre. Etter en krevende start på vinteren faller snøen i Italia nå. I neste episode blir det pudder! Foto: Kjerstine Skjøtskift
SHITFUCK CONDITIONS: …Som er trendordet for vanskelig føre. Etter en krevende start på vinteren faller snøen i Italia nå. I neste episode blir det pudder! Foto: Kjerstine Skjøtskift

Vinteren starta ikke så bra i Monterosa, og hjemme i Norge var det langt mer snø enn i Gressoney. Men jentene lot seg ikke stoppe, og nå har de svart belte i shitfuck-conditions. Vi tok en prat med frikjøringsjentene, som droppa Chamonix til fordel for Monterosa, etter flere vintre i alpehovedstaden under Mont Blanc.

bilde145
bilde145

BOMS: Marte Tveten (til venstre) og Kjerstine Skjøtskift tilbringer vinteren i italienske fjell.

Jentenes film ser du under artikkelen! 

– Hvorfor akkurat Monterosa og Gressoney? 

– Vi bor i Gressoney, som er midt i smørøyet i Monterosa-massivet i Nord-Italia. Etter 2 sesonger i Chamonix var vi gira på mindre pudderhets, turister og partysvensker. Vi ville heller finne et sted hvor vi kunne kjøre dagen lang uten folksomme fjellsider og måtte stå i kø i 2 timer. Så da var Gressoney midt i blinken, bortsett fra på søndager når det dukker opp noen rikmannsfolk fra Milano som pløyer løypene.

– Hvordan har starten på sesongen vært?

– Her i Monterosa har det ikke snødd siden starten av desember. Så starten på sesongen har vært vindblåst og med mye fint vær, men det er et bra grunnlagt i høyden. Vi er noen eventyrlystige jenter som har traversert, bootpacka og brukt feller for å finne den fine snøen, tross forholdene. Så vi har fått trent mye på shitfuck-conditions, og teknikken er spikra og klar for pudder (som i skrivendestund daler ned!)

– Hvordan var det å lage første episode?

– Vi har ikke laga så mye film før, så vi har brukt mange kvelder på å lære oss redigeringsprogrammet. Vi kjente ikke området så godt, så vi brukte mye av den første tiden på guidebok og sightseeing. Det var moro å filme og å bestemme innholdet. Ettersom forholda var så som så, er vi fornøyde med første episode.

– Hva er planen videre?

– Først og fremst er planen at det skal komme et og gjerne flere dump, deretter skal vi få kjørt alle de facene og droppa som vi har sikla lenge på og rett og slett bare ha det gøy på ski. Vi skal også gå mange toppturer og 4000-meterstopper, kjøre renner og prøve oss på FWQ frikjøringskonkurranser. 

Første episode av Ragazze Rosa:

Publisert 19. januar 2015 kl 13.14
Sist oppdatert 19. januar 2015 kl 13.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen