Skål for JP!

«Hei, jeg har en ledig plass i helikopteret klokka halv fem i dag. Hvis du er gira kan du få den plassen for seks hundre spenn.»

Sist oppdatert: 8. mai 2015 kl 08.54
LEGENDARISK JP-KAMERAT: Fotograf, Armadagründer og tullball Chris O´Connel skålte ivrig for sin gode venn JP Auclair under JP Memorials siste dag i Riksgränsen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
LEGENDARISK JP-KAMERAT: Fotograf, Armadagründer og tullball Chris O´Connel skålte ivrig for sin gode venn JP Auclair under JP Memorials siste dag i Riksgränsen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Jeg sitter i hotell lobbyen i Riksgränsen med mange av folka som er tilstede under JP Memorial da denne svenske helikopterpiloten kommer med dette noe småfristende tilbudet. Jeg holdt faktisk på å dette av stolen, men med de seks hundre spenna ville jeg definitivt brukt opp de lille slantene jeg hadde igjen til å bruke den uka her, men faen heller. Det hadde vært så jævlig verdt det. Skal du fly helikopter her oppe så koster det egentlig ikke mindre en seksten laken i timen for fem personer. Fortsatt rimelig heavy så de seks hundre spenna hadde mer eller mindre vært et lite kupp.  

LES OGSÅ: En mutegrab-hyllest til JP Auclair

Det var en såkalt downday på onsdag hvor forholdene ikke var helt innafor for å shredde, så en flytur i det helikopteret hadde vært en ypperlig avslutning på uken i Riksgränsen. Hvordan det gikk kommer jeg tilbake til, men er vel greit å bare gå rett på sak. Onsdag var dagen hvor det hele skulle avsløres hvem som tok hjem seirene i disse kategoriene under JP Memorial:

 • Beste quarterpipe straight air

 • Beste trick i quarterpipen

 • Beste trick på hoppet

 • Beste backlip mutegrab på hoppet

 • Beste foto lagt ut på instagram under hashtaggen #thejpmemorial

 • Beste hårsveis

 • Og til slutt: «The Award For Most Fun»  

Og slik gikk det: 

 • Fabian Maierhofer vant beste quarterpipe straight air med sine høye mutgrabs på de klassiske Salomon teneighty skiene.

 • Phil Casabon vant beste trick i quarterpipen med sin stilfulle butter 720 rett over lippen i pipen.

 • Beste trick på hoppet var det selvfølgelig Joel Andersson som vant med sin ville backflip på rattkjelken.

 • Best backflip mutegrab vant Clay Bryant som hadde reist solo fra USA kun for å henge ut i Riksgränsen i anledning JP Memorial. I tillegg hadde han tatt toget feil vei fra Kiruna noe han ikke fant ut før han var godt på vei sørover i Sverige. Det tok han dermed en ekstra dag å komme fram så den seieren må ha smakt ekstra godt.

 • Beste foto var det Hjalmar Andersson som vant da han fikk et banger foto av Sebastian Karlsson i solnedgangen over Riksgransen.

 • Det var lenge ventet at Kim Boberg skulle stikke av med seieren i best hair kategorien, men i siste øyeblikk dukket en kar ved navn Linus opp med en Glen Plake mohawk og blåste egentlig alle av banen. Rimelig funny!

 • Det svenske skicrewet The Bunch har campet i telt i Riksgransen siden april og har viste disse dagene at freeskiing handler om å vise kreativitet og glede på fjellet . De dro hjem prisen for Most Fun.

Med ande ord mange fornøyde karer som fikk utdelt premie av en back to the 90´s versjon av Chris O´Connell

LES OGSÅ: All in for JP Auclair

060514_fausko_riksgransen_jpmemorial_prisutdeling_afterparty-12
060514_fausko_riksgransen_jpmemorial_prisutdeling_afterparty-12

THE BUNCH: Denne gjengen vant prisen for å ha mest moro under JP Memorial i Riksgränsen denne uka. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Så hvordan gikk det da med denne helituren? Skulle så gjerne hatt et luftfoto av Riksgransen rett under her, men det er dessverre ikke tilfelle. Ikke lenge etter at jeg fikk tilbudet kom han tilbake til meg og sa at det ikke blir noe flygning fordi været ikke tillater det. Sånn smått bummed out skal jeg være ærlig og det var andre gangen i år jeg har blitt snytt for en helitur på grunn av været. Lite kjipt!

Anyways, det ble en downday i hotell lobbyen avbrutt av litt pondskiing før det hele altså ble avsluttet med prisutdeling og heidundranes 90´s party på puben i Riksgransen.

JP Memorial er dermed over og hyllesten av en legendarisk skikjører kunne ikke blitt bedre. Synd han ikke var her bare.

Se flere bilder fra festen i galleriet! 

Publisert 8. mai 2015 kl 08.54
Sist oppdatert 8. mai 2015 kl 08.54
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen