Magnus´ fornemmelse for snål snø

Magnus Støre fortsetter propagandainnslagene fra Open Klasse –denne gangen om lørdagens railjam og fortvilt snø.

Sist oppdatert: 25. april 2015 kl 21.36
PÅ EN FOT: Masgnus Støre kan å kjøre rails, i dette tilfellet litt på samme måte som når en hund sikrer territoriet sitt. Foto: Anderas Løve Storm Fausko
PÅ EN FOT: Masgnus Støre kan å kjøre rails, i dette tilfellet litt på samme måte som når en hund sikrer territoriet sitt. Foto: Anderas Løve Storm Fausko

Det måtte jo gå som det gikk, da en av de beste railsetupene Norge har sett siden lenge siden skulle makuleres mot 50lapper cash in hand. Med Deigen på mikken,  Jonas V på anlegget og en gjeng med fantastiske skikjørere tilstede regnet det bangers til sent på kveld foran Myrkdalen hotell. Donkeydick transfer til en downrail, alle mulige 270 kombinasjoner på downrailen, gapping med både lip 450 og onefoots på dobbeldownen i tillegg til skyhøye underflips og corks ut av wallriden. 50lappene flagret i fingrene til de unge håpefulle med det forbeholdet at de måtte legges igjen på den lokale nattklubben samme kveld. De ble de nok, men med trance på anlegget i det som garantert er det mest belyste utestedet i Norge ble det med rolig snakking og pilssipping, heller enn 100% turnup.

LES OGSÅ: Open Klasse dag 1

Det snødde hele natten, og med de 3 metrene med snø som allerede ligger i Myrkdalen var det vanskelig å forestille seg at det var slutten av april da vi våknet utpå lørdag formiddag. Ryktene gikk blant shaperne som hadde vært på fjellet fra tidlig om morgenen om at snøen som hadde falt var veldig våt, og at føret var treigt. Men etter én skifilm, to snowboardfilmer og 15 kopper kaffe ble det en tur ut allikevel. Snøen i Myrkdalen denne dagen var den merkeligste og rareste snøen noen noensinne hadde kjørt på av den enkle grunn at den ikke oppførte seg som snø. Blandingen av sløsj, regn og våt oversnø gav 0.0 glid og der snøen hopet seg opp føltes det ut som om man kjørte i slim heller enn hvitt, stivna vann. Vossafolket med Emil Fossheim i tråkkeren hadde heldigvis som vanlig kontroll og med litt salting, shaping og skrensing var raillinjen med perfekte downrails og heis på siden klar for shred utpå ettermiddagen. Det ryktes også at enkelte tok turen over på andre siden av fjellet og at det hadde foregått både det ene og det andre på rails, hopp og over trær. Samtidig ble Benny Forthun og Simen Gjelsvik hanket inn til battle i Matt Walkers SLVSH prosjekt, noe som sannsynligvis kommer til å bli ganske jævlig bra. 

LES OGSÅ: Felix vant penga

Klokken 1700 gikk fristen ut på å levere en 90 sekunders edit med det beste man har fra hele helgen til sekretariatet, og om litt åpner railsa igjen, nyshapet og nysaltet. Deretter er det Open Klasse Video Games Awards på Hotellet med 10000 kroner i premie til beste 90sekunders edit, etterfulgt av konsert. Treffende nok skal en hvit rastafarianer med kallenavnet Admiral P prøve å skru opp slitne freeskiiere i en fjellskrent som har tradisjoner for bleke rastamenn siden Christoffer Gjerde sendte den på toppen av nevnte fjellskrent, tidlig på 2000 tallet. 

I morgen skal det klarne opp. Polly gonna have a GREAT time.

Publisert 25. april 2015 kl 21.36
Sist oppdatert 25. april 2015 kl 21.36
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen