Hedvig Wessel er verdensmester i frikjøring

Hedvig Wessel er verdensmester!

Endelig lyktes Wessel i sammendraget! Med bunnsolid kjøring og seier i fredagens FWT-finale i Verbier tok hun sammenlagtseieren og er verdens beste frikjører.

Sist oppdatert: 22. mars 2024 kl 11.23
jenter som klemmer og gråter
RØRT: Hedvig Wessel tok til tårene da hun ble verdensmester. Her gratuleres hun av Zuzanna Witych som ble nummer to.
Lesetid: 2 minutter

Wessel kjørte fortere enn alle andre på Petit Bec i sveitsiske Verbier, og med solide landinger på alle klippedroppene fikk hun 93,33 poeng og knuste all motstand - nest best ble polske Zuzanna Witych.

Dermed fikk Hedvig Wessel totalt 36 000 poeng i sammendraget, som ga henne seieren med en margin på 2230 poeng ned til franske Astrid Cheylus som ble nummer to.

Slik beskrev hun følelsen lik etter at konkurransen var avgjort:

– Jeg har hatt en tøff mental reise denne sesongen, og har ikke klart å sette sammen et perfekt run. Men i dag klarte jeg i det minste å gjøre nok. Jeg har drømt om dette i så mange år, og trodde jeg skulle gi opp drømmen for et par år siden. Heldigvis gjorde jeg ikke det!

Hedvig Wessel Freeride world tour verbier
KONSENTRERT: Hedvig Wessel gjennomførte et kjemperun i Verbier da hun sikret sammenlagtseieren i Freeride World Tour. Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Wessel har vært svært nær ved å vinne sammendraget før, men dette er altså første gang hun blir verdensmester i frikjøring. Forrige sesong tok hun pause fra Freeride World Tour-sirkuset for å fokusere på filming., og denne sesongen fikk hun wildcard.

Wessel kjørte nest sist av de fem jentene som var kvalifisert til finalen i Verbier, og da det ble klart at siste kjører, og hun som ledet sammenlagt før Hedvig; Astrid Cheylus fra Frankrike, endte på tredjeplass tok følelsene overhånd. Konkurrenter og støttespillere strømmet til for å gratulere oslojenta som ikke klarte å holde følelsene på avstand.

Tre skifolk på tur i solnedgang
Les også
fjell med rød strek
HEDVIGS LINJE: De beste jentene i fredagens konkurranse kjørte denne linja på Petit Bev de Rosses i Verbier, men Hedvig Wessel kjørte den best av alle.

Da Fri Flyt snakket med Wessel før de to siste konkurransene sa hun dette om planen for Verbier:

– Jeg prøver å kjøre så bra jeg kan og være stolt av det jeg gjør. Alle konkurransene i år planla jeg runs å være stolt av, men jeg har ikke klart å kjøre de 100 prosent. Men det skal jeg faenmeg klare i Fieberbrunn og Verbier! Sammenlagttittelen kommer hvis jeg gjør det bra, men det er ikke noe jeg tenker på nå.

Konkurransen i Verbier er ikke over - her ser du livesendingen, og Hedvig Wessels run ser du 17 minutter ut i sendingen:

SE: Hedvig Wessels løp som resulterte i en sterk andreplass i FWT i Georgia:

Publisert 22. mars 2024 kl 11.21
Sist oppdatert 22. mars 2024 kl 11.23
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen