Merke: SGNskis

Eggebø Næss har store planer om å være sentral i utviklinga av skimodellene til den norske merkevaren –og han gleder seg til å herje med SGN-prototyper på beina når neste toårsprosjekt fra Field Productions skal spilles inn.

– For meg er det viktig å kunne påvirke topptur og frikjøringssporten, og hos SGN skis kan jeg få gjort det gjennom blant annet å utvikle ski. Jeg har alltid hatt et ønske om å jobbe med Skandinaviske merkevarer, og fra nå av arbeider jeg utelukkende med det. Selv ser jeg på 1184 som den viktigste modellen, og kommer til å teste den i lengre lengder enn det som eksisterer i dag. Vi er jo mange høyreiste nordmenn her til lands som står på for korte ski. De to neste årene står et nytt kinoprosjekt med Field Productions på agendaen, og da med ferske prototyper under beina, sier Asbjørn selv.

SGN er skimerket som holder til i Sogndal –et sted Asbjørn fra Bergen har et nært forhold til, etter å ha bodd i bygda i flere år.

– Skikjøring i Sogn har betydd utrolig for meg gjennom mange år, og jeg tror alle som har brukt mye tid i fjellet i Sogn kan si at de føler seg hjemme. Jeg var på topptur på Togga allerede i 2000, og tilbragte mange vårdager i Hurrungane som student i Sogndal.

SGN har laget film i anledning saken, og den ser du her:

PS! Det meldes for øvrig også fra skikjørernes overgangsmarked at Pia Nic Gundersen har fått kontrakt med kanadiske Arc´teryx -og dama som vant Verbier Extreme i vår er eneste jente poå Arc´teryx sitt europateam.