Hvem er vi

1850. Et år. Vårt år! Året da Courmayeur alpine guideforbund (Società Guide Alpine Courmayeur) ble stiftet, som Italias aller første. Vi ble skapt ved foten av Monte Bianco, det store fjellet, og vi har siden erfart 169 år med fjellferdsel. Ikke bare var vi først, vi er også størst i Italia med over 50 guider i sving hver dag på Europas tak. Den Italienske siden av Monte Bianco kan bety så mye. Det betyr enorme freeride-muligheter, store dropp, masse fersk og kald og myk puddersnø å surfe i, det betyr eventyrlig moro høyt oppe i fjellsnøen. Alt dette innimellom klassisk, varm italiensk gjestfrihet!

 

Courmayeur_Helbronner_LR

Høydepunkt: Punta Helbronner ligger like nedenfor toppen av Monte Bianco.

 

Courmayeur får mest snø i Aostadalen. Denne sjarmerende fjellandsbyen er kjent for fantastiske matopplevelser, både i restaurentene og bistroene i bunnen av dalen og i fjellhyttene og rasteplassene imellom pistene. Måten du blir ønsket velkommen på i gågaten Via Roma går det simpelthen gjetord om overalt, innimellom entusiastiske fortellinger om gondolen Skyway Monte Bianco, som tar deg helt opp til Italias høyeste punkt. Du kommer deg lett til Courmayeur fra flyplassene i Milano, Torino eller Genéve. Du kan til og med kjøre direkte på svært moderne motorveier. A5-veien går rett opp til fjellandsbyen vår.

 

Courmayeur er vår base og vårt hjem. Her har vi guidekontoret vårt, hvor vi også har et museum med en samling av våre minner og vår historie, fra alpin historie og eksepdisjoner fra hele verden. Vi er heldige som ble født her og som vokste opp innimellom disse fjellene. Det har gitt oss en unik innsikt i dette landskapet og gjort at vi føler det både som en lidenskap og som en plikt å kunne guide deg trygt blant våre fjell.

 

Courmayeur_turbilde_LR

Mye å ta av: Skal det være urørt, kald og tørr snø? Vi hjelper deg å finne det. 

Hva gjør vi

Vi er fjellguider, først og fremst. For deg som kjenner til en fjellguide sin hverdag, vet du at den er full av mangfoldige aktiviteter året rundt. For anledningen vil vi gjerne fokusere på hva vi gjør om vinteren: Ski. Fra Courmayeur til Monte Bianco-massivet og til dalene rundt finner du et eldorado for dine pudderplanker. Her finner du mange forskjellige former for skiglede!

 

Freeride: Vi leder våre kunder til de beste off-piste-opplevelsene, med særlig fokus på sikker ferdsel. Vi gir deg gode råd underveis for å gi deg en best mulig opplevelse på vei ned. Våre eksperter arrangerer kurs i freeride-teknikk for ski og snowboard. Vi har også kurs i vær- og skredkunnskap og bruk av sikkerhetsutstyr.

 

Heliskiing: Løft opplevelsen til topps med helikopter. Det finnes ikke mer effektive måter å finne ny fersk snø, urørte fjellsider og ukjent landskap. Med helikopteret kan du få 1-2000 høydemeter på en nedfart, i all slags forskjellig terreng. På bre, i skog, åpne flanker – du har et vell av muligheter å velge mellom med heliskiing!

 

Randonee / topptur: For deg som vil gjøre deg fortjent til dine egne svinger, har vi spektakulære toppturer i regionen. Vi blir med deg på vei opp og guider deg opp spisse topper. Vi viser deg skjulte fjellsider og mer urørt snø enn du kan klare å kjøre opp! Fantastiske toppturer venter.

 

Brattkjøring og skikjøring på bre: En av våre største attraksjoner, for de garvede og råeste skikjørerne. Takket være den nye og futuristiske Skyway Monte Bianco har du tilgang til den enorme breen på toppen, med oss som trygge følgesvenner. Her finner du den ultimate freerideopplevelsen! Fra Punta Helbronner høyt oppe på Monte Bianco-massivet kan vi vise deg brattkjøring på Brenvabreen, Aiguille d'Entreves eller den episke Marbréebreen.

 

Courmayeur_toppstasjon_LR

Futuristisk: Skyway Monte Bianco er et unikt stykke ingeniørkunst.

Hvordan lever vi 

Det krever sitt å arbeide som profesjonelle fjellguider med et bredt fagfelt, og med Europas råeste og bratteste fjell for våre føtter. Da skal du stole på at vi kan jobben vår. Våre guider er sertifiserte fjellfolk etter IFMGA/UIAGM og holder seg oppdatert med kompetansetrening og kunnskap om vær, snø, skred, utstyr og redningsteknikk. Vi setter sikkerhet først i vår hverdag fordi vi ånder for øyeblikkene i høyden - skidagene som tar pusten fra deg og som setter seg fast i sjela.

Vi har hatt kontor i Courmayeur sentrum siden starten. Her finner du museet vårt i tillegg til at du kan møte oss for avtaler. Vi har også kontor på gondolstasjonen til Skyway Monte Bianco. Vi er priviligerte, som har tilgang til episke ruter med en tur i gondolen. Fra bunnen av dalen på 1300 meter tar vi deg hele 2166 høydemeter opp til Punta Helbronner på 3462 meter over havet. Herfra har du et mangfold av fantastiske muligheter. Du kan skli ned på nordsiden av dalen til den berømte Vallée Blanche, en strekning på 18 km ned til Chamonix. Du har Toula eller Entreves-breene tilgjengelige for like spektakulære nedfarter tilbake igjen til Courmayeur. Her er det mulig å kjøre mange turer på en dag - i usporet puddersnø hver gang.

 

Courmayeur_dalutsikt_LR

Dalvendt: Fra fantastiske opplevelser i toppen til klassisk italiensk liv i bunnen av dalen i Courmayeur.

Vi inviterer deg opp i våre fjell for å leve det gode livet sammen med oss. Det er duket for høyalpin utforskning og for virkelig store, luftige opplevelser. Pust dypt inn, fyll lungene med fjelluft og skaff deg overblikk fra toppen av Europa. Skisesongen vår varer fra desember til mai. Ta kontakt med oss på E-post eller telefon! Vi arrangerer fellesturer gjennom hele sesongen og vi hjelper deg gjerne med å lage et helt eget, skreddersydd opplegg. 

  

SGAC

Società delle Guide Alpine di Courmayeur

Grunnlagt i 1850, som Italias første (og verdens andre!) og idag største guideselskap.

Har base ved sørsiden av Monte Bianco, på andre siden av tunnellen som går igjennom fjellet til Chamonix på fransk side.

Tilbyr opplevelser av de sjeldne med helikopter, tau og klatring, på ski og til fots. Se aktivitetstilbudet på vår hjemmeside!

Drifter et museum for alpinisme i Courmayeur - les mer om museet her.

Kom lett til fjells med en av europas høyeste gondoler - Skyway Monte Bianco.

Send en E-post til SGAC for å booke din drømmetur!

Booking også per telefon på nummer 0039 0165842064 - vi snakker godt engelsk!