/ Annonse

Norges feteste frikjøringssteder

Frikjører-proffene Dennis Risvoll og Øystein Aasheim røper sine favorittsteder i Norge.

Sist oppdatert 4. november 2016 kl 13.37
Føl deg levende og konkurrer med «#FeelAlive og vinn klær fra Helly Hansen. Foto: Hanne Pernille Andersen
Føl deg levende og konkurrer med «#FeelAlive og vinn klær fra Helly Hansen. Foto: Hanne Pernille Andersen

Norge er en usedvanlig perle for frikjøring. Lite annet føles bedre om vinteren enn å suse ned fjellsiden, mens snøen pisker deg i fjeset og bena forsvinner i puddersnøen. Vi har spurt skiproffene, Dennis Risvoll og Øystein Aasheim hvilke spots i Norge som er best for frikjøring.

For Dennis Risvoll og Øystein Aasheim kan ikke vinteren komme raskt nok. Det er naturligvis ganske logisk. Helly Hansen-ambassadørene er ringrever i frikjøringsmiljøet og har kjørt ned fjellsider en annen får skjelvinger bare av å se på. Adrenalinnivået deres er for lengst pushet til det ytterste. For dem er frikjøring i nærmest uberørte fjell den ultimate opplevelsen, enten det er med gutta på en fridag eller i konkurranseformat. Norge har en rekke destinasjoner verdt å besøke hvis en, som mange andre, trakter den slags. Dennis og Øystein har klare meninger om hvilke steder som er de beste.

– Jeg har mange favoritter for frikjøring, og i Norge er Lofoten, Tamok, og Lemonsjøen blant de beste, forteller Dennis. Øystein deler flere favoritter med Dennis, men peker ut også spesielt Jotunheimen og Sunnmørsalpene.

Når det gjelder favorittene utenfor Norges landegrenser er Dennis Risvoll derimot mer hemmelighetsfull; – Man vil ha snøen for seg selv når man kjører med kompiser utenfor konkurranse. Vi går til og med så langt som å skjule hvor vi er i slike perioder, for å kunne få kjøre alene og i uoppkjørte løyper. Det er viktig for oss frikjørere, sier Dennis. Frikjører – i ordets rette forstand.

Dette er altså guttas topp frikjøringssteder i Norge:

-        Oppdal

-        Lofoten

-        Tamok

-        Lyngen

-        Lemonsjøen

-        Jotunheimen

-        Hurungane

-        Sunnmørsalpene

-        Lyngsalpene

-        Voss

Dennis Risvoll i sine favorittplagg( til frikjøring fra Helly Hansen. Sogn Jacket og Sogn Shell Pant.
Dennis Risvoll i sine favorittplagg( til frikjøring fra Helly Hansen. Sogn Jacket og Sogn Shell Pant.

Dennis Risvoll i sine favorittplagg til frikjøring fra Helly Hansen. Sogn Jacket og Sogn Shell Pant. Foto: Håvard Hanasand – Planckfilm

 

Mange gode skianlegg også

For andre som synes adrenalinet pumpes hardt nok i normale skianlegg, har Norge et godt tilbud på det også. På flere av disse kan Helly Hansen friste med et Ski Free-tilbud som nå er utvidet til flere norske skiresorter, i tillegg til mange internasjonale. Ski Free er et gavekort på heiskort, som kommer med på kjøpet av en rekke Helly Hansen-plagg fra årets vinterkolleksjon. I fjor skrev Dagens Næringsliv om Norges topp 25 skiresorter. I flere av de nevnte resortene gjelder Ski Free fra Helly Hansen. For å trekke frem noen gjengir vi noen av vurderingene til Dagens Næringsliv.  

Hafjell

Hafjell er et velkjent skisenter, og i 2017 kommer X Games til å arrangeres der for første gang, etter at de flyttet lokasjonen fra Oslo. Anlegget har 18 heiser og 35 nedfarter, med en høydemeter på 835 moh. Hafjell har Norges beste parktilbud, som også kommer til å utvides på bakgrunn av konkurranseformatet X Games krever. Det kommer blant annet til å komme en slopestyle-løype, forbeholdt stjernene som dukker opp i februar. Kanskje ikke dumt å legge turen til Hafjell den helgen.

Voss

Voss er kjent for ekstremsport, og har fantastiske fasiliteter både på sommerstid og vinterstid. Totalt har Voss Resort ti heiser og 40 kilometer preparerte traseer. Når vinteren viser seg fra sin beste side, har Voss et av de beste fjellene for off piste. Løypene er lekne både i skogsterrenget og i fjellterrenget. Parken har også fått vesentlig oppgradering den siste tiden.

 

Kvitfjell

Kvitfjell Alpinanlegg ligger et steinkast unna Hafjell og er like kjent for folk som Hafjell. Anlegget har 12 heiser og 33 nedfarter, med en høyde på 854 moh. Kvitfjell har tynnet skogen i løpet av den siste tiden for å utbedre off piste-tilbudet. Parken er også leken og bra.

Myrkdalen

Myrkdalen ligger en kort biltur unna Voss og har totalt ni heiser og 22 nedfarter. Fjellets høyeste punkt er på 1060 moh, noe som gir flotte naturopplevelser når du cruiser nedover fjellet. Myrkdalen er også frikjørernes favoritt for off piste og anlegget har gode forhold både i skogen og fjellet, med puddergaranti (på en god dag). I tillegg har de fått nytt skicrossanlegg.

Norefjell

Norefjell er stedet for østfoldinger som synes at en kjøretur på rundt tre timer holder for å komme seg opp i fjellet OG stå på ski. Norefjell Skisenter ligger i retning Hønefoss og har 14 heiser og 28 medfarter, og høyeste punkt på fjellet er 1090 moh. Norefjell har et tilbud med slakkere terreng og i terrenget mot Krøderen er off piste-tilbudet bra. Bøseter skal få ny terrengpark denne sesongen.

Ski Free-tilbudet gjelder også på resorter som Eikedalen, Stranda Skiresort, Lemonsjøen, Tromsø, Gaustatoppen og Romme Alpin. Sjekk ut hele Ski Free-tilbudet her.

Er du en av dem som reiser utenlands for å besøke noen av verdens feteste skisteder, er du nok også klar over at skikort på noen av disse stedene koster skjorta. Sånn som Chamonix i Frankrike, Kicking Horse Mountain Resort i Canada eller Aspen i USA. Har du tenkt å ta en skiferie utenlands kan derfor det være greit å vite at Ski Free-tilbudet gjelder på flere av disse stedene. Når du kjøper en jakke eller bukse fra Helly Hansen, kan du da altså bruke Ski Free for å få et heiskort på mange av de aller beste resortene i blant annet Frankrike, Canada, USA. All informasjon finner du her.

Bilde-3
Bilde-3

Foto: Håvard Hanasand – Planckfilm

Proffenes samarbeid er viktig for å lage proff bekledning

Dennis Risvoll og Øystein Aasheim er Helly Hansens egne ambassadører. For Helly Hansen er det viktig å ha samarbeid med profesjonelle skikjørere, fordi de kan være med i utviklingen av klærne og teste dem underveis. Deres feedback gjør at klærne blir optimalisert for aktiviteten. I år kjører gutta med ULLR-kolleksjonen fra Helly Hansen. Både ULLR og en rekke andre vinterklær fra vinterkolleksjonen har Ski Free. For eksempel Sogn Jacket og Sogn Shell Pant til Herre. Til dame vil Ski Free inngå i blant annet W Powderqueen Jacket og W Aurora Shell Pant. Se alle produktene på www.hellyhansen.com/skifree.

Bilde4_alle2
Bilde4_alle2

 

 

Føl deg levende og konkurrer

 

Del dine øyeblikk om når du følte deg mest levende, og delta i konkurranse om en unik opplevelse i fjellet. Del bilde og historie på Instagram, og hashtag med #feelalive. Sjekk ut mer om konkurransen her.

 

Les mer: VI HAR SAMLET DE BESTE TIPSENE FOR SIKKER FRIKJØRING

Les mer: VÅGÅ OPPFOSTRER NOEN AV LANDETS BESTE FRIKJØRERE

 

Publisert 3. november 2016 kl 15.21
Sist oppdatert 4. november 2016 kl 13.37
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen