/ Annonse

Frigjør din frikjøring

Du har så mange skidager på ryggen nå at det er på tide å utfordre seg selv igjen. Slipp fri din egen frikjøring!

Sist oppdatert 3. februar 2020 kl 08.56
Tatum Monod i grålysningen på en av disse gode skidagene.
Tatum Monod i grålysningen på en av disse gode skidagene.

Se bakover. Skihistorien er full av nyvinninger, også lenge før Sondre Norheim fant på telemarksvingen. Noe av magien med det vi gjør er at vi alltid finner nye måter å uttrykke oss selv på i snøen. Vi skikjørere har et ansvar for å stadig pushe grenser. For sportens del, og for vår egen.

 

 

Vi har alle våre drømmeprosjekter. Det fjellet du ikke har besteget enda. Det neste store hoppet. En linje du bare har sett på fra bilvinduet men ikke kommet deg opp til enda. Mye av det handler om vilje. Å gidde, liksom.

Vil du lese mer om Rossignol Blackops? Klikk her!

Vi har gidd til å stå opp før alle andre og starte turen opp til fjellet. Bak rattet, bakerst i bussen, eller med hodelykt på hjelmen. Vi gidder å ofre plusstimene til å avspasere på en skidag, og ta feriedagene i det kalde fjellet mens andre søker tilflukt i Las Palmas. Vi gjør det fordi snøen, vennene våre og følelsen av frihet er det som betyr noe.

 

Rossignol Black Ops, Fri Flyt, Pudder,
Ingen regler: Vi har for lengst glemt det de prøvde å lære oss på slalåmtreninga

Et tiår med utvikling

Ser vi på det siste tiåret, ser vi et skimiljø som har forlatt de vannskiaktige tjukk-skiene til fordel for lettere ski med innsving og allsidighet. Vi har sett at det å lage sporet opp et fjell er nesten like viktig som å legge linjen ned, og vi har sett fjellet, skogen og klippene bli en like naturlig arena for hopp og triks som parken.

Mye av utviklinga er signert Rossignol. Med Soul 7 og dens bror- og søsterski satte de standarden for lekenhet og flyt. Sjuer-skia ble målestokken til telemark, pudder eller topptur. Men imens “alle” kjørte på Soul-skiene, jobbet Rossignol i det stille med å utvikle neste generasjon av freerideski, for vår generasjons skikjørere.

 

rossignol-ridefree-katt
Kjør uten begrensninger, innafor eller uttafor. Ingen linje er lik noen annen. Det er dette som er RIDE FREE.

Se forover

Prosjektet som foregikk i kulissene handlet om intet mindre enn å gjøre seg fri fra konvensjonene. Rossignol ville slutte å pushe grenser, ved å viske ut grensene fullstendig. Resultatet er det du nå ser - en helt ny tilnærming til skia, uten regler, frigjort og ikke lenger hemmeligstemplet. Som del av denne utviklingen har de fått hjelp fra sylskarpe proffer. 

 

Sjekk ut Parker White og Chris Logan-prosjektet The Big Picture

 

BC-jibbemester og Level1-stjerna Parker White og makkeren Chris Logan har hatt fingra med i spillet. De fikk anledningen hos Rossi til å designe en bred twintipski som huker av på alle behov. Den skulle flyte, være fartsstabil, svingvillig og leken. Tilbake fra Rossi-fabrikken kom Black Ops. Og i et øyeblikk der var den bare deres.

 

Rossignol Black Ops - I sin første utgave øverst, neste modell nederst. Neste år blir de enda råere.
Rossignol Black Ops - I sin første utgave øverst, og i årets modell nederst.

Men det gikk som det pleier å gå med hemmeligheter: ryktet om skia spredde seg fort. Plutselig var den på beina til den kanadiske skidronninga Tatum Monod. Jacob Wester, svensk X-games-traver, skiboms og Norgesvenn, adopterte den som sin egen ski til alle formål. Deretter dukket den opp i butikkene, med helsvart grafikk, helt uten markedsføring. Du kunne ikke bestille den på nett, og den fantes ikke i noen katalog. Men der var den.

Skog, Fri Flyt, Rossignol Black Ops, Pudder
Skogslinje: Tatum Monod på hjemmebane i BC

Ta neste steg

Siden den gang har ryktet også spredd seg blant oss vanlige dødelige, og fått oss til å føle oss et hakk mer levende enn før. Dette er skia som lar deg gjøre det du vil uten å slenge med leppa. Banke igjennom oppskjørt snø. Slædde over kammen. Surfe i bunnløs pudder. Stompe hver landing - baklengs om nødvendig.

 

sladd_2_LR
Sladd: Blackops er en nær midtstilt og utrolig svingvillig ski

Rossignol har alltid vært kjent for lekne ski, og det er et ganske enstemmig anmelderkor enig i når de snakker om årets to Blackops-modeller. Nå foregår store ting bak kulissene hos Rossignol - Til høsten blir Blackops-prosjektet enda større, lagd for flere formål og forhold.

Nå er tiden inne for å se fremover og pushe grensene for hva som er mulig på ski. Er du klar til å gjøre din del? Sjekk ut de spennende nyhetene på Rossignol sine sider.

Rossignol Blackops

Nå er Rossignol klare for å slippe den neste generasjonen av freeride og toppturski.

Les mer om Rossignol Blackops her!

Publisert 17. januar 2020 kl 13.17
Sist oppdatert 3. februar 2020 kl 08.56
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen