/ Topptur

DNT overtar Leirvassbu Fjellstue

Leirvassbu Fjellstue har fått ny eier

Da det populære stedet ble lagt ut for salg i fjor sommer, hadde ikke DNT råd til å kjøpe fjellstuen. Nå har Sparebankstiftelsen DNB finansiert kjøpet på vegne av Turistforeningen.

Sist oppdatert 7. februar 2023 kl 12.38
stengte dnt-hytter
NY EIER: Leirvassbu Fjellstue har fått nye eiere. Foto: Christian Sulheim

De siste 16 årene er det familien Grindvold-Sulheim som har eid og drevet fjellstuen, som ligger i hjertet av Jotunheimen.

– Alt har en tid. Vi har hatt det spennende og meningsfylt på Leirvassbu, men kjenner at nå er nye krefter det beste for den videre utviklingen av stedet. Både gamle og nye gjester skal fortsatt oppleve Leirvassbu med gjestefokus og store opplevelser i naturen, sier Ole Jacob Grinvold til DNT på vegne av familien.

Familien forteller at de føler seg trygge på at stedet blir godt ivaretatt og videreutviklet på en god måte av de nye eierne.

Yret bekymring for framtiden til Leirvassbu

Med dagsturavstand til 50 2000-meterstopper, har stedet blitt et knutepunkt for mange fjellglade mennesker, sommer som vinter.

Leirvassbu ligger også midt i rutenettet til DNT i Jotunheimen.

– Vår ambisjon for Leirvassbu er å dyrke det tradisjonelle friluftslivet, og samtidig ta vare på de verdiene som familien Grindvold-Sulheim har dyrket i mange år, sier daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg til Fri Flyt.

Han forteller at DNT ble bekymret for framtiden til Leirvassbu etter at det ble lagt ut for salg.

– Vi ønsket at Leirvassbu skulle fortsette å drives slik det har blitt gjort i 16 år. Vi hadde ikke nok kapital til å kjøpe stedet, men delte vår bekymring med Sparebankstiftelsen DNB, som nå har gitt oss mulighet til å overta hytta, sier Hoff Wikborg.

Foto: Christian Nerdrum
TOPPTUR-ELDORADO: Leirvassbu Fjellstue ligger som et populært knutepunkt for mange av Norges 2000-topper. Foto: Christian Gjerdrum

Åpner som DNT-hytte 23. mars

Allerede før påske åpner de nye vertene Leirvassbu.

– Når vi nå overtar er vårt mål å videreføre det flotte tilbudet som er bygget opp på Leirvassbu. Vi er en garantist for at det blir åpning i mars. Alle de som har booket og bestilt rom, kan glede seg til turer i fjellet i påsken, garanterer Hoff Wikborg til Fri Flyt.

Fri Flyt har ved flere anledninger laget reportasjer fra Leirvassbu og de lett tilgjengelige fjellene i området. Vi har også utgitt en turbok med Leirvassbu som utgangspunkt. I 2012 var vi her med et knippe profilerte frikjørere, deriblant Stian Hagen. Året etter etablerte han Høgruta i Jotunheimen, der Leirvassbu er ett av overnattingsstedene på ruta.

Se film fra turen:

Publisert 7. februar 2023 kl 09.29
Sist oppdatert 7. februar 2023 kl 12.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen