/ Topptur

Fikk årets første puddersvinger på Fløtatinden

Kristian Aalerud fikk sine første svinger i nysnø denne sesongen på Nordmøre.

Sist oppdatert: 7. oktober 2019 kl 13.00
FANTASTISKE SVINGER: Kristian Aalerud og studievennene fikk årets første puddersvinger på Fløtatinden. Her er Emil Neby på vei ned. Foto: Kristian Aalerud
FANTASTISKE SVINGER: Kristian Aalerud og studievennene fikk årets første puddersvinger på Fløtatinden. Her er Emil Neby på vei ned. Foto: Kristian Aalerud
Lesetid: 2 minutter

Flere ivrige skikjørere fikk flere svinger i oktoberpudder denne helga. Kristian Aalerud var blant de som valgte å ta turen til Nordmøre og Øksendal.

– I får som i fjor skulle oktober vise seg å levere et større snødump til Sunndalsregionen, sier Kristian Aalerud til Fri Flyt.

Sammen med tre medstudenter dro de fra Trondheim i retning Sunndal fredag. Målet var sesongens første svinger i nysnø. Fredag ettermiddag gikk turen til Trolltind. Der var det hardt stort dett hele veien, men de fikk likevel lagt inn noen svinger.

– Føret ble gradvis bedre og opp siste henget kunne man ved å legge godvilja til konstantere noen centimeter med styresnø. På toppen rakk vi akkurat solnedgangen og fikk noen fine svinger med tørr styresnø ned fra toppen. Herlig å endelig være i gang, sier Aalerud.

Topptur-Flotatind-Sunndal-Kristian-Aalerud-6
Topptur-Flotatind-Sunndal-Kristian-Aalerud-6

PÅ VEI OPP: Her er gjengen på vei opp Trolltind. Foto: Kristian Aalerud

Etter en tur på Trolltind fredag ettermiddag forsøkte Aalerud seg på Fløtatinden lørdag. Det var der helgas høydepunkt virkelig kom – med årets første puddersvinger. 

– Vi var litt uvitende om hvor langt vi måtte gå på beina. Men den som leter finner. Etter 400 høydemeter på beina tok vi på oss skiene. Der var det som Trolltind på fredag, altså hardt og kuleløype. Etterhvert som vi kom høyere opp mot Sauefellet ble det mer og mer tørrsnø, sier Aalerud.

Så ble forholdene bedre og bedre.

– I det siste topphenget før toppen skulle det vise seg å ligge et godt lag med tørr, lett snø. Vi fikk betalt for strevet, og fikk nærmere 400 høydemeter med overraskende god snø til å være tidlig i oktober. Sesongens første puddersvinger ble innfridd, og det var godt å være i gang. Ikke minst i strålende høstvær.

Se flere bilder fra turen her

Publisert 7. oktober 2019 kl 13.00
Sist oppdatert 7. oktober 2019 kl 13.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
Karakteristisk gigant og klassiker

Turbeskrivelse Store Smørstabbtinden

dame som kjører ski i pudder
Drømmedag i nordvest

– Tullete bra!

ENKLE TURER: Jotunheimen har en rekke fine, enkle toppturer. Her får du tips til flere. Bilde: Christian Nerdrum
Trygge og familievennlige

6 enkle toppturer i Jotunheimen

I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

SUNNMØRE: Hjørundfjorden rundt er en av mange, råflotte langturer i Norge. Her er Erlend Aunevik midt oppe i 10 000 høydemeter, 11 mil og seks dager på tur. Foto: Øystein Frøyland
Norges fineste langturer

Tre råflotte flerdagers toppturer

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen