Flere ivrige skikjørere fikk flere svinger i oktoberpudder denne helga. Kristian Aalerud var blant de som valgte å ta turen til Nordmøre og Øksendal.

– I får som i fjor skulle oktober vise seg å levere et større snødump til Sunndalsregionen, sier Kristian Aalerud til Fri Flyt.

Annonse

Sammen med tre medstudenter dro de fra Trondheim i retning Sunndal fredag. Målet var sesongens første svinger i nysnø. Fredag ettermiddag gikk turen til Trolltind. Der var det hardt stort dett hele veien, men de fikk likevel lagt inn noen svinger.

– Føret ble gradvis bedre og opp siste henget kunne man ved å legge godvilja til konstantere noen centimeter med styresnø. På toppen rakk vi akkurat solnedgangen og fikk noen fine svinger med tørr styresnø ned fra toppen. Herlig å endelig være i gang, sier Aalerud.

PÅ VEI OPP: Her er gjengen på vei opp Trolltind. Foto: Kristian Aalerud

Etter en tur på Trolltind fredag ettermiddag forsøkte Aalerud seg på Fløtatinden lørdag. Det var der helgas høydepunkt virkelig kom – med årets første puddersvinger. 

– Vi var litt uvitende om hvor langt vi måtte gå på beina. Men den som leter finner. Etter 400 høydemeter på beina tok vi på oss skiene. Der var det som Trolltind på fredag, altså hardt og kuleløype. Etterhvert som vi kom høyere opp mot Sauefellet ble det mer og mer tørrsnø, sier Aalerud.

Så ble forholdene bedre og bedre.

– I det siste topphenget før toppen skulle det vise seg å ligge et godt lag med tørr, lett snø. Vi fikk betalt for strevet, og fikk nærmere 400 høydemeter med overraskende god snø til å være tidlig i oktober. Sesongens første puddersvinger ble innfridd, og det var godt å være i gang. Ikke minst i strålende høstvær.

Se flere bilder fra turen her