– Jeg har fått en belastningsskade. Det er noen nerver som ligger i klem under foten. Det gjør at skikjøring i lengden gjør vondt. Så nå har jeg bestemt meg: I stedet for å få en halvveis sesong, opererer jeg heller nå og kommer sterkere tilbake til neste år, sier Malene Blikken Haukøy til Fri Flyt.

Blikken Haukøy har lenge vært en av Norges beste kvinnelige utøver i randonee og i fjelløping, og har flere gode prestasjoner internasjonalt. Landslagsutøveren har i lengre tid slitt med enbelastningsskade, og skal operere 17. januar. Det gjør at hun mister alle de internasjonale konkurransene i år - som VM, verdenscup og EM.

– Jeg håper å være tilbake igjen i begynnelsen av februar, slik at jeg rekker NM, Stryn 3000 og Romsdal Rando i alle fall, forteller Blikken Haukøy.

Hun forteller at hun fremdeles kan kjøre ski, men får vondt over lengre tid. Det å for eksempel konkurrere vil være en stor belastning. Etter lang betenkningstid ble operasjon det beste valget.

– Sånn som jeg har forstått på legene krever ikke operasjonen mye hvile. Så jeg kan begynne relativt kjapt, men jeg mister jo fort to uker. Det som er dumt er at det er akkurat da både verdenscup og VM er.

– Hvordan opplevelse det?

– Det er klart det er veldig kjipt, og jeg kjenner jo at motivasjonen til å trene hardt har sunket. Jeg liker det jo selvsagt fortsatt, men det er vanskelig når man ikke har et klart mål. Da går kvaliteten litt opp og ned.

– Hvordan form er du i nå?

– Jeg har fått trent ganske bra den siste måneden, men ikke like hardt som jeg ville gjort dersom jeg skulle vært med i konkurranser. Men jeg føler at jeg er i god form, sier Blikken Haukøy.

Malene satser på å være tilbake til NM i mars.

– Da spisser jeg formen inn mot det. Så får jeg heller tenke at jeg har litt god tid.